NIEUWSMagnepan

Peter Chattelin is eigenaar, audioadviseur en muzikant


Redactie HiFi.nl | 08 maart 2011 | Magnepan

HiFi.nl was recent bij Peter Chattelin op bezoek, waarvan je later deze maand nog een uitgebreid verslag zal kunnen lezen. Peter Chattelin is eigenaar van Chattelin Audio Systems, een High End zaak in Den Haag. Over Peter is veel te vertellen.


Foto: Chattelin Audio Systems - ©Ariadna de Raadt

Zo heeft hij al 28 jaar ervaring als audioadviseur. Ook speelt hij in een band, Pink Project. Hiermee heeft hij al in vele theaters en concertzalen gespeeld en dus ook veel verschillende manieren gehoord om muziek over te brengen op publiek. Hierdoor heeft hij ontdekt dat er nog een aantal andere belangrijke graadmeters zijn voor het herbeleven van een concert via een audioinstallatie.

Peter vertelt hierover: “Om de client optimaal te kunnen adviseren is live muziek en de ‘beleving’ daarvan mijn uitgangspunt en dus mijn referentiekader en daarop is ook de samenstelling van mijn ‘gereedschap’ in de winkel gebaseerd. Door demonstraties te geven in mijn winkel, kunnen clienten nu zelf proeven van de kwaliteit van geavanceerde apparatuur.”


Foto: Peter Chattelin

Regelmatig worden er shows gehouden bij Chattelin Audio Systems. Zo wordt er op 19 en 20 maart een show gehouden met de Magnepan 1.7 en Audio Research. Deze is door ‘The Absolute Sound’ uitgeroepen tot ‘Most Affordable Loudspeaker of the Year’. Ergens in april komt er nog een show, hierbij zal de Avalon Isis Revisited gepresenteerd worden. Hierover zal binnenkort meer informatie beschikbaar komen. 

EDITORS' CHOICE