NIEUWSKlipsch

Gearriveerd: nieuwe 5.1 luidsprekers


Redactie HiFi.nl | 16 maart 2011 | Klipsch

Een aantal weken geleden vroegen we u welke 5.1 home cinema speakers we moesten aansluiten op onze Marantz referentieset op de redactie. We kregen talloze originele, leuke en goede suggesties, maar twee merken werden het meest genoemd: Klipsch en Monitor Audio. Die hebben we in huis gehaald en staan inmiddels klaar om uitgepakt en aangesloten te worden.

We hebben gekozen voor een ‘grote’ set van Monitor Audio en een ‘kleintje’ van Klipsch, want het is niet per se de bedoeling om beide sets één op één met elkaar te vergelijken: we willen ze onafhankelijk van elkaar testen, maar wel een vergelijk kunnen maken tussen het verschillen in ‘groot’ en ‘klein’. Als de spullen eenmaal zijn uitgepakt en aangesloten, zullen we ons daar over buigen – en de resultaten uiteraard binnenkort publiceren op HiFi.nl. 

Wat hebben we precies in huis? Van Monitor Audio hebben we de Bronze BX-serie: de BX 1, 2, 5, 6 en centre speaker, met een BXW 10 subwoofer. Klipsch levert de RB41-2 met de RC42-2 en de RS-41-2, voorzien van een SW-110 subwoofer. Die gaan we aansluiten op de Marantz home cinema set die in onze luisterruimte is opgesteld en die bestaat uit een AV7005 Audio/Video Preamplifier/Tuner, een MM7005 Five Channel Power Amplifier en een UD5005 SuperAudio CD/Blu-ray player. Hoe de verschillende speakersets het daar op doen, zullen we spoedig laten weten.

Klik links van deze afbeelding op `bekijk het fotoalbum` voor een grotere versie van deze foto.

EDITORS' CHOICE