NIEUWS

Nieuwe Audium Comp5 Active


Redactie HiFi.nl | 21 maart 2011

De Audium Comp5 Active is een actieve versie van de bekroonde Comp5 luidspreker. Deze zuil brengt een breedband luidspreker in combinatie met een bas woofer. 

De actieve versie maakt dat een eindversterker achterhaald is. Een audio bron is, bijvoorbeeld audio streaming via netwerk, pc, iPod of een Apple TV, rechtstreeks op de luidspreker aan te sluiten. Dit gebeurd gewoon door de actieve Comp5 luidspreker aan te sluiten via een RCA cinch-kabel. 

Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciaal ontworpen versterker module. De module voedt de breedband unit en de ovale 6x9 inch bas woofer die in de bodemplaat is gemonteerd door een digitale versterker van 30W en 100W. De geïntegreerde DSP voert het werk van een klassieke filter en maakt bovendien een aanpassing van de speakers naar een luisterruimte of persoonlijke luisterervaring mogelijk. 

Verder zijn de luidsprekers nog te tunen, door het beheer van geïntegreerde bas woofer, dit biedt dan meer mogelijkheden voor een diepere bas en eigen voorkeuren. De bijgeleverde AIM-software (Audium Interactive Manual), is een interactieve handleiding software voor de PC die gebruiksaanwijzing combineert met een configuratie software in één applicatie. 

De voeding is een compacte externe behuizing en is specifiek geoptimaliseerd voor het gebruik van de Audium Comp5 actieve luidsprekers. De externe voeding voorkomt wisselwerking tussen de power-voedingskabels en de versterker via magnetische velden en zorgt voor extra flexibiliteit. Een speciaal ontworpen circuit voor auto-standby in de versterker vermindert het stroomverbruik wanneer er geen muziek wordt geluisterd. 

EDITORS' CHOICE