John Bowers – a recorded tribute

John Bowers ; a recorded tribute is een eerbetoon aan de oprichter van Bowers & Wilkins. Het is samengesteld door een vriend van John Bowers, BBC presentator Peter King, en resulteerde in een boeiend portret van de man die verantwoordelijk is voor de oprichting van een van de meeste gerenomeerde merken in de Hifi-branche.

De opnamen zijn eind jaren tachtig gemaakt en bestaan uit twee delen. Natuurlijk kom je meer te weten over de geschiedenis van B&W en het creatieproces en de lancering van enkele van de beroemdste speakers zoals de DM6 en de John Bowers Active 1. Maar misschien nog wel interessanter is de man achter B&W: John Bowers. Tijdens een zeldzaam interview vertelt hij over zijn passie voor geluid en de filosofie achter het bedrijf; “The underlying philosophy of this company has always been that the best insurance we can ever have is to expand into research, to try and produce better products. If you can make a better product, then you will sell it.”

Aan het eind wordt de dood van John Bowers besproken en ook de invloed die hij had op het creeëren van goed geluid. Natuurlijk komen ook de doelen en drijfveren van Bower & Wilkins aan bod. Benieuwd? Hier vind je de opnamen.

MERK

EDITORS' CHOICE