NIEUWSAudium

Audium Comp7 Drive: een verrassende combinatie


Redactie HiFi.nl | 29 april 2011 | Audium

De combinatie van schijnbaar tegenstrijdige eigenschappen - een gemeenschappelijk kenmerk aan alle Audium producten.áDit vind je ook terug bij de 7 Comp Drive - een breedband (Full-Range) luidspreker met een passieve filter in combinatie met een ge´ntegreerde actieve subwoofer.

Deze combinatie maakt gebruik van versterkers met een zeer laag vermogen, zoals bijvoorbeeld een Triode buizenversterker. De ge´ntegreerde 6 x 9" ovale bas eenheid die in de bodem van de luidspreker is gevestigd, is op zijn beurt aangedreven door een interne 130W digitale versterker. Een DSP maakt verdere aanpassingen aan de luidspreker mogelijk, extra afstemming naar eigen luistervoorkeuren. De AiM (Audium interactieve Manual) is een interactieve software voor de pc, zodat deze taak als een kinderspel kan worden beheerd.

Aansluiten
Je ásluit de Comp7 Drive aan net als iedere andere luidspreker. Jouw bestaande versterker stuurt de full-range driver via een paar luidspreker kabels. De ge´ntegreerde passieve crossover netwerk beschermt hem tegen de laagste frequenties. Deze worden versterkt door de ingebouwde digitale 130W versterker. Het audiosignaal dat via de luidspreker terminals binnenkomt, wordt verwerkt in een DSP-systeem en ten slotte de ernstige 6 x 9 "bas woofer aan te drijven. Indien jouw versterker over de mogelijkheid beschikt om de bass-management appart weer te geven, kun je ook dit audiosignaal via de cinch / RCA-connector op de luidspreker aansluiten.

De voeding
De voeding van de Comp7 Drive is een kleine externe doos van 150W en is speciaal geoptimaliseerd voor gebruik met deze Audium luidspreker. De scheiding van het voedingscircuit met de behuizing voorkomt interactie tussen versterker en magnetische velden en zorgt voor extra flexibiliteit. De auto-standby powercircuit van de versterker vermindert het stroomverbruik wanneerá je niet naar muziek luistert.

Software
AiM-software (interactieve handleiding) is software voor de pc die gebruiksaanwijzing en configuratie software combineert in een enkele applicatie. Je krijgt hierbij alle belangrijke informatie over de luidspreker en verder kun je ook de versterker configureren en de plaatsing van de luidsprekers vergemakkelijken. Dit alles zonder de noodzaak om extra bekabeling.

EDITORS' CHOICE