NIEUWSCyrus

Introductie Cyrus Streamline


Redactie HiFi.nl | 03 mei 2011 | Cyrus

Met maar liefst drie geheel nieuwe streaming-audioproducten en de unieke, geheel in eigen huis ontwikkelde, n-remote afstandsbediening zet Cyrus een belangrijke stap in het optimaliseren van deze vorm van muziekbeleving. Het eerste resultaat van het meest intensieve R&D project uit de geschiedenis van Engelse bouwers, de Streamline, is per direct leverbaar; de Stream X en de Stream XP volgen binnenkort.

De Streamline, ondergebracht in de karakteristieke Cyrus-behuizing, is een compleet muzieksysteem met een 2x30 watt versterker, streaming van een bedraad of draadloos netwerk of iPod, en internetradio. Geheel volgens de Cyrus-traditie kan de Streamline later opgewaardeerd worden, in dit geval door er een zwaardere eindversterker aan te koppelen. De Streamline biedt compacte audio op z’n best: behalve het toestel zelf zijn slechts twee luidsprekers nodig.

Met de n-remote zijn digitaal opgeslagen muziekcollecties eenvoudig te benaderen, waarbij onder meer op artiest, albumtitel of genre gezocht kan worden. Tegelijkertijd biedt deze interactieve afstandsbediening complete controle over de Streamline – inclusief de internetradio – en een eventueel daarop aangesloten iPod. Voor de bediening van de eigen streamer maakt de n-remote gebruik van een RF-verbinding. Bijzonder is dat de n-remote daarnaast een infrarood leerfunctie heeft, zodat ook andere toestellen ermee bediend kunnen worden. Vanzelfsprekend zijn de functies van Cyrus componenten reeds voorgeprogrammeerd.

Dezelfde n-remote is ook de perfecte partner van twee andere Cyrus streamingcomponenten, de Stream XP en de Stream X die Audiac respectievelijk eind mei en half juni op voorraad zullen hebben. De stream XP (2749 euro) herbergt zowel een voorversterker als een hoogwaardige DAC waarmee ook andere componenten op te waarderen zijn; de stream X (1899 euro) is bedoeld voor installaties waarin al een DAC en een voorversterker aanwezig zijn.

Prijs en beschikbaarheid
De Streamline met n-remote is per direct leverbaar, met de bekende keuze uit zwart of zilver. De adviesprijs bedraagt 2199 euro.

EDITORS' CHOICE