NIEUWS

Discovery Channel: Speed of Life


Redactie HiFi.nl | 19 mei 2011

Speed of Life, de nieuwe natuurdocumentaire van Discovery, ligt vanaf vandaag in de winkels. De natuurbeelden, die dankzij ‘high speed’ camera’s met maar liefst 3.000 frames per seconde de meest spectaculaire acties van vele prachtige dieren weergeven, is met name interessant voor de betere televisieschermen. In krachtig HD geven de schitterende beelden een uniek kijkje in het hart van de jungles, woestijnen en oceanen van deze wereld.

Zie onder andere hoe een arend in volle vlucht zijn prooi pakt, hoe een kikker een bidsprinkhaan grijpt en een ratelslang verrast wordt door een koningsslang. Razendsnelle acties die doorgaans aan het menselijk oog voorbij gaan, maar dankzij de gebruikte cameratechnieken sterk vertraagd en in extreme close-ups van dichtbij te volgen zijn.

Enig nadeel van de docu, die op DVD en Blu-ray verkrijgbaar is, is het feit dat een Amerikaan de beelden aan elkaar vertelt, waar dat eigenlijk een Brit had moeten zijn. De overdreven woordkeuze en superlatieven van de verteller gaan snel vervelen. Hetzelfde geldt voor de korte samenvattingen die om de tien minuten de verwijderde reclameblokken opvolgen. Voor het unieke beeldmateriaal is de documentaire echter bijzonder aan te raden.

EDITORS' CHOICE