NIEUWS

Joon&Jung porseleinen speakers


Redactie HiFi.nl | 17 november 2011

Joon&Jung is een design studio in Eindhoven, die eerder dit jaar een nieuw product op de markt bracht: een volledig zelf ontworpen en gefabriceerde porseleinen speaker.

Deze porseleinen speaker geeft een compleet natuurlijk geluid, en wordt door Joon&Jung daarom een ‘natural speaker’ genoemd. Het idee voor het ontwerp is tot stand gekomen uit de wens een unieke, handgemaakte luidspreker voor intern gebruik te creëren, en uit de gedachte dat veel luidsprekers een natuurlijke sfeer ontberen door een focus op een vette bas en scherpe hoge tonen.

Tijdens het productieproces ontdekten de designers van Joon&Jung dat porselein erg geschikt is als behuizing van een luidspreker, doordat klanken zacht en helder weergegeven worden. Door de combinatie van hout en porselein krijgt het geluid van de muziek een lichte echo mee, waarmee het natuurlijke gevoel van een instrument benadrukt wordt, zo stellen zij. Het resultaat is niet alleen mooi geluid, maar ook een bijzondere presentatie. Uniek als geheel, maar ook nog eens per opgeleverde unit verschillend omdat de handgemaakte luidsprekers één voor één in elkaar gezet worden, voor ze uitvoerig worden getest.

Meer informatie over deze designers en hun producten vind je op de website.

Daarnaast zijn de `natuurlijke ontwerpers` bij Joon&Jung, die graag werken met bestaand of gerecycled materiaal - liefst afkomstig uit een natuurlijke omgeving, zoals het materiaal van bovenstaande speaker - ook aan de slag gegaan met een alarmklok. Van een tweedehands wekkerradio, wat koord en een verzameling oud papier hebben ze onderstaande product weten te bouwen: 

En hier nog wat foto`s van het productieproces van de `natural speaker`, dat je ook op de website en in het bovenstaande filmpje terugvindt. 

EDITORS' CHOICE