B&W op een superjacht

Boten worden tegenwoordig steeds groter, de vraag naar goed geluid op een boot ook. De ‘superjachten’ waar het om gaat zijn vaak meer dan 50 meter lang en passen niet in elke haven. Bowers & Wilkins heeft voor een aantal van deze jachten de audio apparatuur verzorgd.

Om een superjacht te bouwen is gemiddeld drie tot vijf jaar nodig. In deze tijd kan er aardig wat veranderen op het gebied van geluid en beeld. Zo gingen we van alleen HD naar 3D HD. De installateurs van ANT (Advanced Audio Technologies) bieden daarom geen specifieke producten aan, maar een soort ervaring. In de tijd dat de superjacht wordt gebouwd houdt ANT alle ontwikkelingen in de gaten en past vervolgens de laatste ontwikkelingen toe in het uiteindelijke systeem.

Bowers & Wilkins is de leverancier van ANT en zorgt dat zij beschikken over de allernieuwste apparatuur. Ook is B&W nauw betrokken bij het ontwikkelings proces. Soms zijn er bijvoorbeeld specifieke verzoeken, zoals luidsprekers in een sauna. ANT en B&W ontwikkelen dan samen een oplossing.

ANT werkt nu aan een superjacht van 147 meter. Dit jacht is te groot voor de meeste havens, daarom heeft het een garage, waar vier Porches inpassen, aan boord voor een kleinere boot. Aan boord komt een 4D home theatre systeem met plek voor 20 mensen. Het geluid komt uit B&W’s CT800 home theatre speakers samen met Classé versterking en de CT-SSP processor.

De 4D bioscoop is natuurlijk niet alles. Op dit superjacht zullen ook 96 flat-screen’s en 500 B&W luidsprekers aangestuurd door Rotel en Classé aanwezig zijn. 

Kijk voor meer informatie op de website van B&W.

MERK

EDITORS' CHOICE