NIEUWSPhilips

Philips introduceert wifi multiroom hifi systeem


Redactie HiFi.nl | 16 juni 2011 | Philips

Philips introduceert een nieuw draadloos multiroom systeem. Met dit systeem maakt het niet uit in welke ruimte je bent, met één druk op het scherm kan je in verschillende ruimtes andere of juist dezelfde muziek laten klinken. Dit alles wordt draadloos gestreamd.

Over het geluid vertelt Philips: “Het nieuwe multiroom-hifisysteem van Philips vult de ruimte met een zuiver geluid via de nieuwe ClariSound luidsprekers. Voor een perfecte weergave van de hoge frequenties, bevindt de zachte koepeltweeter van de ClariSound luidspreker zich bovenop de luidsprekerbox. Het geluid wordt zo langs het klankbord geleid wat de rijkheid en de ruimtelijkheid van de originele uitvoering bevordert.”

Philips maakt voor deze speakers gebruik van een wooferconus in glasvezel. De baspoort laat het geluid voorwaarts uitstralen en is bewerkt met akoestisch materiaal.

De muziek is te beluisteren via de computer, hiervoor is het niet nodig om hem aan te zetten. Verder zijn ook foto’s via de computer de bekijken. Ook kunnen internetradiozenders en FM zenders beluisterd worden. Daarnaast kunnen usb apparaten worden aangesloten om nog meer muziek af te spelen.

Op het kleurenscherm is vervolgens alles te bekijken en je kunt je iPhone, iPod of Android als afstandsbediening gebruiken. De applicatie hiervoor kan gratis worden gedownload.

Het WMS8080 multiroom-hifisysteem is beschikbaar vanaf nu voor de adviesprijs van 799 euro. 

MERK

EDITORS' CHOICE