NIEUWS

AudioNec op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over AudioNec op de High End uitgelicht: 

Vorig jaar viel de demonstratie van AudioNec ook al in positieve zin op. Dit bizar ogende franse luidsprekersysteem werkt tot boven de 15.000 Hz. met een bijzondere unit met twee rollen (ja, wat is het eigenlijk, papier of kunststof?) die de lucht in trilling brengen en naar buiten stuwt. De vierkante woofer en de hoorntweeter bovenop geven alleen de uitersten van het frequentiegebied weer.

Als ik tegen de bedenker van deze bijzondere luidspreker zeg dat ik de demo nog beter vind klinken dan vorig jaar vertelt hij vol trots dat hij sinds vorig jaar een indrukwekkend aantal verbeteringen heeft doorgevoerd. De techniek ervan ontgaat me, maar dit is erg mooi (de klank dan, over het uiterlijk valt te discussiëren). De verlichting in de unit dient uitsluitend ter verfraaiing, en is in alle mogelijke kleuren te leveren (en uit te schakelen!)

EDITORS' CHOICE