NIEUWSVisonik

Visonik: de voordelen van aluminium behuizing


Redactie HiFi.nl | 29 juni 2011 | Visonik

De Visonik David 5001 IX heeft een stevige aluminium behuizing. Het frontpaneel, dat eveneens uit één stuk aluminium is gegoten, is het beste materiaal voor een goede ondersteuning van woofer en tweeter.

Aluminium legeringen worden evenals gebruikt bij het fabriceren van luidsprekerkorven (Zamak: samenstelling van Zink, Aluminium, Magnesium en Koper) waar de medium of bass woofers in worden genesteld. Door het gebruik van een uit één stuk gegoten chassis haal je het onderste uit de kan van alle andere aanwezige componenten. De boven, rear, onder of zijpanelen gaan minimaal in push-pull meetrillen. De injection moulded (spuitgieten), verzegelde casing bestaat uit twee delen:  een zwaar chassis (de behuising) en een zwaar frontpaneel. Eerst moeten er 5 van de 10 torkx vijzen losgevenzen worden van frontpaneel, daarachter bevindt zich het binnenste van de behuizing.

De 10 cm woofer is voorzien met een neodymium magneet. De woofer gebruikt de PowerMove technologie (grote konus uitslag) en heeft een korf uit een anti resonantie legering. Deze gesloten box monitor verdraagt 100 watt in piek, voor een aanbevolen versterker vermogen van 15 tot 100 watt. De geïntegreerde luidsprekers connectoren (bornen) maken het gemakkelijk losse luidsprekerkabels aan te koppelen, daardoor behoudt men ook de nuttige afstand achteraan tegen de muur. De speciale pro-monitor style bevordert de lage resonantie, negeert interne staande golven en zorgt voor een optimale klank.

De compacte, miniatuur luidsprekers kunnen worden geïnstalleerd op een boekenrek of ander meubilair (staand of liggend). Ze kunnen gemonteerd worden op een wand of plafond door midel van een brede U-handle, ze nemen weinig ruimte in en bieden een flexibele plaatsing (verticaal of horizontaal). Ze zijn verkrijgbaar in mat zwart of wit glans. Het David gamma is ook tegen het einde van het jaar aan een uitbreiding toe: de grote broers van de little David`s komen eraan!

EDITORS' CHOICE