NIEUWSApple

Bedien een iPhone met je stem


Redactie HiFi.nl | 29 juni 2011 | Apple

Altijd op zoek naar handige Apps? Misschien zijn de Dragon Dictation en Dragon Search Apps wel iets voor jou. Deze Apps maken het o.a. mogelijk om via spraak sms’jes en e-mail op te stellen en zoekopdrachten uit te voeren op mobiel internet. De Nederlandstalige versies van de Dragon Dictation en Dragon Search Apps zijn vanaf heden beschikbaar in de Apple App Store voor de iPhone, iPad en de iPod touch.

De Dragon Apps waren al eerder in andere taalvarianten beschikbaar, ze eindigden in de top tien van de meeste gedownloade gratis Apple Apps. Nu is er ook een Nederlandstalige versie beschikbaar. De Dragon Apps maken gebruik van de Dragon NaturallySpeaking software van Nuance. Deze technologie was al een tijd beschikbaar voor de PC, maar er is nu ook een mobiele variant op de Nederlandse markt. Dragon Dictation ondersteunt iOS-4 en heeft een pop-up balk met app-icoontjes die snel toegang geven tot e-mail, sms, Facebook, Twitter of het klembord.

 

Wat ook handig is, is de Auto Save-functie. Deze onthoudt gedicteerde tekst als de gebruiker door een oproep wordt onderbroken. Het is mogelijk om te schakelen tussen diverse talen. Ook Dragon Search is nu verkrijgbaar in de Nederlandse Apple App Store. Je hoeft de zoekopdracht alleen maar in te spreken om eenvoudig en snel informatie te vinden op het mobiele web. De app is voorzien van de Dragon Search Carousel van Nuance, deze haalt relevante zoekresultaten uit meerdere zoekmachines en media.

Dragon Dictation en Dragon Search ondersteunen de volgende talen: Amerikaans Engels, Brits Engels, Australisch Engels, Duits, Europees en Canadees Frans, Italiaans, Amerikaans en Europees Spaans, Japans, Mandarijn en Chinees, Kantonees, Koreaans en Nederlands. Kijk hier voor meer informatie.

EDITORS' CHOICE