NIEUWSLinn

Linn +2 Zomerpromotie


Redactie HiFi.nl | 05 juli 2011 | Linn

Linn heeft een bijzondere zomerpromotie aangekondigd: voeg gratis 2 extra kanalen aan versterking toe bij aankoop van een Majik of Akurate eindversterker. De +2-actie houdt namelijk in dat je gedurende een beperkte periode bijvoorbeeld een Majik 4100 voor de prijs van een Majik 2100 kunt kopen, of een Akurate 4200 voor de prijs van een Akurate 2200.

Als een alternatief kun je er overigens ook voor kiezen om bij aankoop van een versterker niet 2 kanalen, maar gratis Aktiv kaarten te krijgen. Je kan zelf bepalen wat je het meeste geld bespaart.

Waarom +2?
Normaal gesproken is één enkel versterkerkanaal genoeg voor een speaker, dus een Majik 2100 of Akurate 2200 is in principe genoeg voor een stereo paar luidsprekers. Twee extra kanalen aan versterking bieden echter de mogelijkheid om te gaan bi-ampen voor sterk verbeterde prestaties. Bi-amping vermindert vervorming en verhoogt de scheiding tussen lage en hoge frequencies, door de individuele luidsprekereenheden apart aan te sturen met een grotere effectiviteit en controle.

Linn Akurate

Van bi-amping naar volledig `Aktiv`
Bi-amping is een eenvoudige eerste stap naar een volledig aktief systeem, waar alle luidsprekereenheden (bas, midden, tweeter, etc.) individueel door een eigen versterkerkanaal worden gevoed en aktief gefilterd. De meeste luidsprekers op de markt worden namelijk `passief` aangestuurd. Hierbij wordt de luidspreker op een versterker aangesloten en wordt het geluid gefilterd in de verschillende deelgebieden door een `passief filter`. De versterker `ziet` hierbij dus niet direct de aan te sturen luidsprekers, maar het filter.

Linn Majik

In dit filter gaat veel energie uit de versterker verloren (een deel van de energie wordt in warmte omgezet) en zorgt het filter voor een verlies aan controle (door de spoel die normaal gesproken wordt gebruikt in het laag-filter, wordt de dempingsfactor van de aangesloten versterker drastisch verlaagd).Doordat de versterkers bij actief aansturen direct de drivers van de luidsprekers `zien`, vallen alle bovengenoemde negatieve effecten weg. Directe voordelen zijn:

- Meer details hoorbaar;

- Transparantere en neutralere weergave;

- Meer dynamiek/minder compressie;

- Een op ieder niveau gelijkblijvende klankkwaliteit;

- De eisen aan het vermogen van de versterker worden veel lager.

LK-gebruikers
Als je in het bezit bent van een LK-stijl versterker, is dit een bijzonder geschikt moment om te upgraden. Als je al in het bezit bent van een Aktiv LK systeem, krijg je de Aktiv card adapters gratis bij de nieuwe versterkers.

Meer informatie

Beter Beeld & Geluid

1e Oosterstraat 2

1211 LB Hilversum

T: 035-6215346

M: 06-46226586

www.beterbeeldengeluid.nl

info@beterbeeldengeluid.nl

EDITORS' CHOICE