NIEUWSUltrasone

Ultrasone Edition 10 ontvangt Red Dot Design Award


Redactie HiFi.nl | 22 juli 2011 | Ultrasone

Een statement als het gaat om het combineren van Geluid en Design: De internationale vakjury van de Red Dot Design Award verkoos de Ultrasone Edition 10 in de categorie “Honourable Mention”. Na de officiële Award ceremonie zal de Edition 10 worden tentoongesteld in het Red Dot Museum in Essen.

De Red Dot Award is een van de meest prestigieuze Design Awards en geniet wereldwijde belangstelling. Ook dit jaar werd de uitreikingceremonie gehouden in het Aalto Theater in Essen (Duitsland). Onder de aanwezigen waren naast de leden van de pers, uiteraard vertegenwoordigers van de vele ontwerpen die hoopte op het ontvangen van de Award. De Ultrasone Edition 10 van de Beierse hoofdtelefoonfabrikant Ultrasone werd verkozen in de categorie “Honourable Mention” voor zijn indrukwekkende ontwerp.

De vakjury was erg te spreken over de dynamische lijnen en het gebruik van bijzondere materialen voor deze hoofdtelefoon. De oorschelpen zijn gecoat met Ruthenium, een materiaal dat zeldzaam en lichtgewicht is en toebehoort aan de Platina familie. De Zebrano houtinleg onderstreept de premium uitstraling van de Edition 10. Zebrano wordt vaak gebruikt als materiaal voor de fabricage van muziekinstrumenten, de kenmerkende houttekening zorgt ervoor dat elke ED10 uniek is. De oorkussens en hoofdband zijn gemaakt van zacht Ethiopisch schapenleer wat zorgt voor optimaal comfort, zelfs na uren van intensief gebruik.

Ultrasone’s gepatenteerde S-Logic-Plus techniek met decentraal geplaatste drivers vormen de basis van de indrukwekkende geluidskwaliteit van de Edition 10. De techniek zorgt voor een accurate en gedetailleerde weergave van muziek. Ondanks het feit dat de Edition 10 open is, geeft deze de diepte en precisie die normaal gezien alleen te verkrijgen is bij gesloten hoofdtelefoons. Met een frequentiebereik van 5 hertz tot 45 kilohertz kan de Titanium gecoate driver het gehele gehoorspectrum bedienen. Deze driver met een doorsnede van 40 millimeter zorgt voor een indrukwekkende geluidsweergave.

Michael Zirkel, COO van Ultrasone, is uiteraard blij met de Award: “We are delighted that our open-back headphones – a true work of art – are now mentioned in the same breath as the most important German design classics. This award also acts as an incentive for us to continue to combine impressive design with excellent sound.” Niet alleen de jury, maar ook de bezoekers van het Red Dot Design Museum in Essen kunnen de Edtion 10 nu zelf bewonderen. Natuurlijk kunnen muziekliefhebbers ook thuis genieten van hun eigen Edition 10. De hoofdtelefoon is gelimiteerd tot een aantal van 2010 stuks (het jaar waarin de fabricage begon).

Prijs & beschikbaarheid
De hoofdtelefoon is verkrijgbaar bij de Ultrasone dealer. De adviesverkoopprijs is 2000 euro.

EDITORS' CHOICE