NIEUWSSony

Sony Bluetooth Walkman


Redactie HiFi.nl | 28 juli 2011 | Sony

Sony introduceert vier nieuwe Walkmans in verschillende kleuren en formaten. De NWZ-A860, NWZ-S760 en NWZ-E460 zijn voorzien van een batterij met extra lange levensduur en hebben MediaGo-software waarmee muziek, video’s en foto’s van Windows Explorer of iTunes (non DRM) zijn te verslepen. De NWZ-W260 is waterbestendig en gericht op onder andere de sportieve gebruiker.

De Clear Audio-technologieën van Sony bieden uitstekende geluidskwaliteit. De SensMe-technologie wijst muzieknummers automatisch toe aan verschillende kanalen. Andere functies op de A-, S- en E-serie omvatten een karaokemodus, gesynchroniseerde weergave van songteksten en een functie om talen te leren. Met de A860 en S760 is het mogelijk om via Bluetooth te streamen naar draadloze hoofdtelefoons, speaker-docks, autoradio-units en andere geschikte apparatuur. Ook zijn via Bluetooth opgeslagen persoonlijke foto’s, draadloos te delen met geschikte mobiele telefoons.

Het geluid van de Walkman A860 is verder verbeterd dankzij vijf Clear Audio-technologieën. De nieuwste generatie  van Sony’s S-Master MX digitale versterkertechnologie reduceert mogelijke ruis en vervorming voor een nog beter geluid. Met de S760-serie is via Bluetooth draadloos muziek te beluisteren. De speler beschikt over vier Clear Audio-technologieën (Clear Bass, Clear Stereo, DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) en een EX-hoofdtelefoon). De opgeladen batterij biedt 50 uur audio of 10 uur video.  De MDR-NWBT10 Bluetooth hoofdtelefoon wordt als optioneel accessoire aangeboden. 

Dankzij de meegeleverde software voor het overzetten van content kun je gemakkelijk bestanden verslepen van pc of iTunes-bibliotheek (non DRM). Een snelle oplading van drie minuten biedt voldoende vermogen om 60 minuten muziek te beluisteren, terwijl een volledig geladen batterij tot acht uur ononderbroken luistercomfort biedt. 

Prijs en beschikbaarheid

Alle modellen zijn beschikbaar vanaf augustus. De consumentenadviesprijzen van de modellen uit de NWZ-A860-serie liggen tussen de 160 en 350 euro. Voor de NWZ-S760-serie liggen deze tussen de 130 en 150, de modellen van de NWZ-E460-serie zijn verkrijgbaar voor prijzen tussen de 80 en 100 euro. De consumentenadviesprijs van de NWZ-W260-serie is 70 euro.

EDITORS' CHOICE