NIEUWSPanasonic

Eerste 3D Home Cinema projector van Panasonic


Redactie HiFi.nl | 29 juli 2011 | Panasonic

De 3D-technologie wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast. Panasonic speelt daar handig op in met de aankondiging van haar eerste Full HD 3D Home Theatre Projector; de PT-AT5000E.

Volgens Panasonic is de PT-AT5000E de eerste 3D projector in de wereld die gebruik maakt van transparante LCD panelen. In combinatie met de nieuwste 450Hz Panel Drive technologie zou dit tot een comfortabele 3D kijkervaring moeten leiden. Ook zorgt het ervoor dat crosstalk niet meer voorkomt. Bij weergave van een 3D beeld is het de bedoeling dat elk oog alleen het beeld ziet dat voor dat betreffende oog bestemd is. Er mogen geen ‘restanten’ worden waargenomen van een vorig beeld dat in feite voor het andere oog bestemd was. Wanneer toch delen van het beeld, bestemd voor het andere oog, worden waargenomen, dan hebben we het over crosstalk.

Nog even wat kenmerken op een rijtje:
- De Panasonic PT-AT5000E heeft een helderheid van 2000 Lumens en een contrast ratio van 300.000:1.
- De projector is in staat om 2D beelden om te zetten naar 3D.
- Er zijn drie hdmi ingangen en een Viera Link compatabiliteit aanwezig. Met Viera Link heb je maar één afstandsbediening nodig om alle apparatuur te bedienen. Viera Link gebruikt de besturingssignalen die via een HDMI kabel worden overgedragen.

Prijs & beschikbaarheid
De Panasonic PT-AT5000E is vanaf september verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 3199 euro.

EDITORS' CHOICE