NIEUWSVibex

Vibex kondigt nieuwe reeks stroomproducten aan


Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2011 | Vibex

Vibex, Spaanse fabrikant van stroomproducten, heeft een volledige nieuwe reeks aangekondigd. Deze reeks is niet alleen nieuw, maar volgens de fabrikant ook beter, mooier en goedkoper.


One

De nieuwe reeks werd ontwikkeld naar aanleiding van de 25ste verjaardag van Vibex en is verbeterd met de laatste nieuwe onderzoeksresultaten. Stroomcontrole, verbeterde filtering en het gebruik van nieuwe materialen.

Vibex vertelt zelf over een andere doorbraak: “Een andere grote doorbraak bij deze nieuwe reeks is de uitvinding, of beter gezegd de Spaanse ontwikkeling van een “kunststeen” genaamd Krion, waaruit voor ons al snel gebleken is hoe beperkt andere materialen, waaronder aluminium in termen van stroom-controle en -distributie wel niet zijn. In combinatie met koolstof geïmpregneerde elastomeren slaagt Krion erin om zowel de geluidskwaliteit als het esthetische aspect naar een eenzaam hoog niveau te brengen.” 


Two

Het eerste Vibex product dat baat heeft gehad van de ontwikkelingen, is de ONE. Dit is een 6- of 11- stopcontacten verdeelblok met ofwel koper- of rhodium-sockets. Volgens Vibex onderscheidt de ONE zich door de stilte, omdat deze stilte een natuurlijk dynamiek naar de voorgrond brengt die vaak in de muziek zit, hoor je meer nuances. 

In de TWO-serie kun je kiezen tussen pure DC-filtering met zes stopcontacten of volledige flow filtratie met elf stopcontacten (acht gefilterde en drie ongefilterde). De verdeelblokken uit de TWO serie zijn enkel verkrijgbaar met Rhodium-sockets. 


Three

Dan is er nog de Vibex THREE-serie. Deze bevat en een DC blokkering en geavanceerde filtering. De THREE is enkel en alleen als stand-alone oplossing beschikbaar. 

Als aanvulling op deze series heeft Vibex ook het Statement2 netsnoer ontwikkeld in twee versies: met Oyaide P-029 messing of Oyaide P-037 zilver/rhodium connectoren.

EDITORS' CHOICE