Nieuws van Rhapsody


Redactie HiFi.nl | 19 augustus 2011 | Bowers & Wilkins

Rhapsody heeft afgelopen tijd niet stil gezeten. In de zomermaanden zijn er een aantal prachtige producten bij hen binnen gekomen die ze nu al onder de aandacht willen brengen en waar absoluut nog shows mee zullen worden geven. Ook staan er twee shows ingepland op zaterdag 3 en zaterdag 24 september.

Na de Amati Futura is de Guarneri Evolution de nieuwste telg van Sonus Faber. Deze verdient een waardige introductie, vandaar dat Rhapsody op 3 september een speciale show aan de Evolution wijdt. Op 24 september is er het DCS-event. Het is voor het eerst in de wereld dat DSD in hoge resolutie weergegeven kan worden via USB-input. Het is dan ook niet verwonderlijk dat alle grote reviewers uit de wereldpers naar Rhapsody vliegen om bij dit bijzondere event aanwezig te zijn. Ook zullen er deze dag lezingen gegeven worden. Meer informatie zul je kunnen vinden in de volgende nieuwsbrief van Rhapsody.


Foto: de Sonus Faber Guarneri Evolution

Rhapsody wil tevens een aantal nieuwe producten onder de aandacht brengen, te beginnen met de luidspreker van Rick Paap; de Master Persuader. Rick gaat met deze luidspreker de concurrentie aan met de gevestigde high-end orde. Volgens Rhapsody is dit hem gelukt. De luidspreker gaat 10.000 euro per paar kosten. Verder heeft Rapsody ook de nieuwe B&W PM1 monitor luidspreker en de Audio Physic Avantera in huis. Nieuw van Spectral zijn de SDR-4000 SL cd-speler en de DMC-30 SS Series 2 voorversterker.


Foto: de B&W PM1

Tot slot wil Rhapsody je nog een paar cd-tips meegeven:
- Amina Alaoui - Arco Iris. De uit Marokko afkomstige zangeres Amina is een fenomeen. Deze muziek is een verrassende combinatie van Arabische muziek, Flamengo en Fado. Zij zingt gedichten en dat maakt het geheel bijzonder want ze gaat werkelijk de tekst in. Gecombineerd met een prachtige opname kwaliteit is deze cd een must.
- Time Cycle - After in Paris. Voor diegene die van Weather Report en de electrische Miles Davis houden is dit heerlijke muziek. Michael en Harry van Rhapsody zetten deze cd graag keihard aan (zacht is niet mogelijk!) en gaan heerlijk uit hun dak. Je moet alleen geen buren hebben..

Rhapsody is gevestigd aan de borneolaan 25 in Hilversum, voor meer informatie kun je kijken op de website van Rhapsody.

 

MERK

EDITORS' CHOICE