Nieuwe BeoVision 7 van Bang & Olufsen


Redactie HiFi.nl | 23 augustus 2011 | Bang & Olufsen

Bang & Olufsen introduceert de Beo Vision 7-55, voorzien van een geavanceerd LCD-scherm met directe led-achtergrondverlichting met lokale dimfunctie voor een verhoogd contrast. Daarnaast bevat deze 55-inch flatscreen-televisie ook een geïntegreerde Blu-ray speler met 3D-functionaliteit.

In steeds meer film en games wordt materiaal in 3D aangeboden. Daarmee neemt ook de vraag naar apparaten toe waarmee 3D kan worden bekeken. Bang & Olufsen speelt daar handig op in met de introductie van de BeoVision 7-55, die is voorzien van een geïntegreerde Blu-ray speler met 3D-functionaliteit. Voor de beste 3D-beleving dient het omgevingslicht in de ruimte te worden gedimd. Daarnaast is het gebruik van de actieve sluiter-bril essentieel. 3D biedt het linker- en rechteroog van de kijker twee lichtelijk verschoven beelden. De bijgeleverde bril decodeert de door de camera`s gefilmde beelden en is speciaal ontworpen om een uitmuntende beeldkwaliteit te bieden.

In tegenstelling tot de BeoVision 7-32 en BeoVision 7-40 is de BeoVision 7-55 uitgerust met de nieuwe LED LCD technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je een nog beter beeld krijgt ten opzichte van zijn kleinere broers, omdat het contrast en de zwartwaardes sterk toenemen. Een bijkomend voordeel is dat het energieverbruik 75% lager ligt dat traditionele LCD tv’s.

De kracht van de BeoVision 7 zit onder het frame. De 55 inch versie bevat een geavanceerde video engine, gecombineerd met geavanceerde digitale surround sound processoren. De toegepaste VisionClear technologie zorgt ervoor dat wanneer de licht hoeveelheid in een kamer verandert, het scherm zich automatisch aanpast aan de nieuwe omstandigheden en de kijker van het beste beeld voorziet. Wanneer je de BeoVision 7-55 combineert met de BeoLab luidsprekers, kun je genieten van een echt surround sound geluid.

Prijs en beschikbaarheid
De BeoVision 7055 kost 9.400 euro, wanneer je de Blu-ray erbij neemt, kost hij 10.945 euro. De Beolab speakers moet je er los bijkopen voor 3.240 euro, maar dan heb je de set wel helemaal compleet. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Bang & Olufsen.

EDITORS' CHOICE