NIEUWSSamsung

Samsung Galaxy Tab 10.1 feestelijk gelanceerd


Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2011 | Samsung

De Galaxy Tab 10.1 van Samsung is gisteren feestelijk gelanceerd tijdens een avond in het Amsterdamse Little Buddha restaurant. Veel bekende Nederlandse, waaronder Winston Gerschtanowitz, Lieke van Lexmond, Humberto Tan en Frank de Boer, waren aanwezig om ’s werelds dunste tablet te bewonderen. De Galaxy Tab is 8,6 milimeter dun, draait op Android 3.1, is voorzien van de TouchWiz gebruikersinterface, twee camera’s, stereospeakers en ondersteunt Flash.

“Als belangrijke leverancier van mobiele Android devices brengen we met de Samsung Galaxy Tab 10.1 de ultieme tab-ervaring op de markt. Het dunne, heldere 10.1 inch scherm geeft je het gevoel alsof je naar een compacte versie van onze bestverkopende tv kijkt. Voeg daar onmisbare producteigenschappen als Flash-support aan toe in combinatie met de snelle 1 GHz dual-core processor, de lange batterijduur, het minimale gewicht en het Android 3.1 platform met Samsungs eigen TouchWiz interface en je hebt het allerbeste in handen wat een tab te bieden heeft,” zegt Geert Mol, Marketing Manager van Samsung Mobile Nederland.

De Tab weegt slechts 565 gram en ondersteunt HSPA+ netwerksnelheden tot 21 Mbps, Bluetooth en Wifi 802.11 a/b/g/n voor snelle downloadsnelheden en datatransfers. Verder zit er een 1 GHz dual-core applicatieprocessor in en een WXGA TFT LCD-display.

Met het Live Panel menu van de TouchWiz interface kun je het startscherm inrichten zoals jij dat wilt. De interface bevat daarnaast een pakket veelgebruikte functies, zoals een taakmanager, agenda en muziekspeler. De Music Hub op de tab geeft toegang tot meer dan 13 miljoen tracks, daarnaast brengt de Social Hub e-mail, Facebook, Twitter en LinkedIn samen in een overzicht.

De Samsung Galaxy Tab 10.1 is verkrijgbaar in twee versies. De Wifi versie met 16 GB intern geheugen heeft een verkoopadviesprijs van 479 euro. De Wifi versie met 3G (ook 16 GB geheugen) is verkrijgbaar voor 599 euro.

EDITORS' CHOICE