NIEUWSMagnepan

Magnepan op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over Magnepan op de High End uitgelicht: 


Magnepan - (c) M&M4Media

Deze Amerikaanse magnetostaten behoren tot de bekendste en beste paneelluidsprekers die we kennen. Voordeel van een magnetostaat is natuurlijk dat hij niet aan het stopcontact hoeft zoals zijn elektrostatische familieleden, maar hij deelt natuurlijk ook de nadelen dat een dipool aan de achterzijde net zoveel geluid afstraalt als aan de voorzijde, en dat hij daarom meer aandacht vergt bij de plaatsing ten opzichte van de achterwand.

De modellen uit de 3.x serie hebben altijd al onze muzikale voorkeur gehad vanwege hun echte full-range weergave, en de 3.7 incarnatie die hier zijn Europese primeur beleeft staat dan ook hoog op onze verlanglijst voor een luistertest. Helaas waren ook deze luidsprekers alleen in de Hal te bewonderen, en dat betekent helaas in vrijwel alle gevallen kijken-niet-luisteren.

EDITORS' CHOICE