NIEUWS

Lansche Audio op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over Lansche Audio op de High End uitgelicht: 


Lansche Audio - (c) M&M4Media

Vorig jaar werd hun Cubus hoornluidspreker door auteurs René van Es en Max Delissen nog uitgeroepen tot persoonlijke ‘best sound of show’, en ook dit jaar maakt Lansche Audio grote indruk met hun nieuwe model dat naar de weinig poëtische naam No. 5 luistert. Wel weer met die fantastische Corona plasmatweeter, maar veel compacter (en daarom beter te ‘verkopen’ aan de betere helft).

De Corona Tweeter is een eigen ontwikkeling van Lansche en heeft, in tegenstelling tot andere plasmatweeters, een succesvolle (en streng geheim gehouden) oplossing gevonden voor het probleem dat vlamboogtweeters aardig wat van het giftige gas ozon produceren. Het geluid was, in combinatie met de apparatuur van Digital Do.Main, supersnel, extreem transparant, zeer gedetailleerd maar strikt neutraal. Ook dit jaar weer Best Sound Of Show? In elk geval een plekje in de Top 3.

EDITORS' CHOICE