NIEUWS

Wisdom Audio op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over Wisdom Audio op de High End uitgelicht: 


Wisdom Audio - (c) M&M4Media

Deze fabrikant uit Carson City zegt de zaken anders aan te pakken dan andere luidsprekerfabrikanten, maar ja, zeggen ze dat niet allemaal? Maar afgaand op de demonstratie tijdens HEM doen ze het inderdaad anders. Naast een groot projectiescherm staan twee manshoge en smalle magnetostaten met onderin dynamische woofers. De magnetostaat is maar liefst 117 cm hoog, waardoor de Wisdom Audio L75 als een echte lijnbron fungeert. De L75 is leverbaar als vrijstaande luidspreker, maar kan door zijn geringe breedte en diepte ook uitstekend ingebouwd worden. De set kost in de VS zo’n 8000 dollar, en wordt tijdens de HEM ondersteund door een gigantische subwoofer die ronduit absurde specificaties heeft. Wat dacht je van een maximale geluidsdruk van 130dB bij 20Hz!? Beangstigend nietwaar? Nog verrassender: de subwoofer stond subtiel afgesteld. Geen macho imponeergedrag maar een klein zetje in de rug vanwege de erg grote ruimte.

Jerry Hanna van Wisdom Audio verzorgt een uitstekende demo waarbij filmmateriaal wordt afgewisseld met muziek van onder andere Michael Bublé en Cream. En dat klinkt ongelooflijk goed! Zo goed zelfs dat we twee keer langs zijn geweest. Zondermeer een van de best klinkende sets tijdens de High End München. Jammer genoeg (nog) niet in Nederland leverbaar.

EDITORS' CHOICE