NIEUWSSony

Sony subtitle glasses


Redactie HiFi.nl | 28 augustus 2011 | Sony

Sony heeft plannen bekend gemaakt om brillen te lanceren die ondertiteling van films op het glas weergeven. De zogenaamde ‘ondertitel-brillen’ moeten volgend jaar voor bioscoopbezoekers in het Verenigd Koninkrijk op de markt komen.

Goed nieuws voor doven en slechthorenden, want de bril is vooral bedoeld voor mensen die problemen aan hun gehoor ondervinden. De meeste films zijn in Engeland tenslotte niet ondertiteld, en het aanbod van films waarbij dat voor deze groep mensen wel geregeld is, is beperkt.

In het BBC-filmpje bij deze link kun je zien hoe Charlie Swinbourne, zelf ook hardhorend, de nieuwe innovatie van Sony ervaart. Het bedrijf zelf ziet ook buiten de bios veel potentie voor de bril, onder meer voor ondertiteling bij conversaties op basis van een live transcriptie – een optie die nog verder ontwikkeld moet worden. 

Op termijn zou de innovatie ook voor de Nederlandse markt voor audioscriptie haar nut kunnen hebben, om ook hier dove en slechthorende filmfans bij te kunnen staan in het genieten van film en video. 

EDITORS' CHOICE