NIEUWSPioneer

Nieuwe home cinema systemen Pioneer


Redactie HiFi.nl | 02 september 2011 | Pioneer

Pioneer onthult vandaag maar liefst negen nieuwe home cinema systemen met Blu-ray-speler die volgens Pioneer een elegant en stijlvol design aan prestaties en veelzijdigheid koppelen. De negen systemen zijn opgebouwd rond twee kerneenheden die vervolgens worden gecombineerd met diverse luidsprekeropties om aan de meest uiteenlopende behoeften te beantwoorden.

De voornaamste verschillen tussen de hoofdsystemen schuilen in de iPod/iPhone-connectiviteit (met houder) en de wifi-aansluiting: beide elementen zijn standaard op de ‘regular’-modellen maar niet op de ‘basics’-uitvoeringen. Alle systemen leveren een hoog vermogen (tot 1.100 watt) in 2.1- of 5.1-configuratie. Ook ondersteunen alle modellen het afspelen van 3D Blu-ray-cd’s, HDMI met AC en 1080p-video, online-videostreaming vanaf het internet en DLNA-connectiviteit om films, foto’s en muziek af te spelen van een DLNA-compatibele digitale mediaserver. Een minijack-audioaansluiting voor draagbare muziekspelers en een USB-aansluiting maken het connectiviteitsplaatje compleet.Met de wifi-aansluiting en iPod- en iPhone-connectiviteit heeft het ‘regular’-gamma volgens Pioneer alles om aan de toegangsbehoeften van de meest veeleisende gebruikers te voldoen. Het gamma biedt ook een bredere keuze aan luidsprekerconfiguraties dan ooit tevoren, die stuk voor stuk worden ondersteund door een slanke subwoofer: met zijn opzij gerichte woofer moet hij niet in de typische vrijstaande positie staan maar kan hij tegen een muur of zelfs onder de sofa worden geplaatst om diepe klankeffecten af te leveren zonder de gebruiker af te leiden van de actie.

Twee van de nieuwe Blu-ray-homecinemasystemen, de BCS-HW919 en BCS-HF818, zullen worden uitgerust met de recent aangekondigde ‘SOUND WING’-luidsprekers met HVT-technologie van Pioneer. De HVT-technologie (wat staat voor Horizontal-Vertical-Transforming) houdt in dat de ‘drijfkracht’ in een hoek van 90° ten opzichte van de luidsprekerkegel werkt, waardoor de diepte die normaal wordt ingenomen door de magneten veel beperkter is.

Foto: de BCS-HW919

Omdat de HVT-technologie heel dun kan worden gemaakt, kon Pioneer tweezijdige drivers integreren in een enkele luidsprekerkast. Een belangrijke troef van de satellietversies is dat ze bijvoorbeeld in de buurt van een televisie kunnen worden geplaatst en altijd een volle klank produceren, en dat ongeacht de plaats van de luisteraar in de kamer.

Het nieuwe gamma Blu-ray-homecinemasysteem is verkrijgbaar in het retailnetwerk van Pioneer. De prijzen variëren van 449 t/m 849 euro. Voor de afzonderlijke specificaties van de producten verwijzen we je naar de website van Pioneer.

EDITORS' CHOICE