NIEUWSSony

Sony BRAVIA CI+ gecertificeerd


Redactie HiFi.nl | 10 september 2011 | Sony

Sony maakt bekend dat de CI+ module van de BRAVIA 2011-televisies officieel goedgekeurd is door de Europese televisieaanbieder M7 Group. Deze groep is eigenaar van CanalDigitaal (Nederland), TV VLAANDEREN (Vlaanderen) en TéléSAT (Wallonië). Dit betekent dat klanten van deze digitale televisieaanbieders, via de ingebouwde satelliettuner en zonder gebruik van een settopbox, het zenderaanbod kunnen bekijken op hun gecertificeerde Sony BRAVIA televisie. 

Rene Tensen, Executive Vice President CanalDigitaal: "We zijn trots op de samenwerking met Sony. Als een van de grootste televisieproducenten sluiten ze heel goed aan bij de M7 Group S.A. en zijn merken in Nederland en België. De gecertificeerde TV`s zijn geschikt voor gebruik met onze CI-modules en Smartcards. Onze hoogwaardige digitale en HD-zenders komen hierdoor volledig tot hun recht."

De Digitale Televisie Module is een kaartlezer die in een CI+ tv kan worden gestoken. Deze module in combinatie met een smartcard van CanalDigitaal, TV VLAANDEREN of TéléSAT, zorgt ervoor dat de digitale televisiesignalen gedecodeerd worden.

De Digitale Televisie Module vervangt de aparte digitale ontvanger. De ontvanger is ingebouwd in de tv, zodat er geen externe settopbox meer nodig is. Deze televisies beschikken over een zogenaamde triple tuner (DVB-S2, DVB-T en DVB) voor kabel, antenne en satelliet uitzendingen. Aan de zij- of achterkant van de televisie bevindt zich een speciale aansluiting waarin de CI+ module past. Zodra de smartcard in de module wordt geplaatst en vervolgens de module in de tv, is direct digitaal televisie te kijken zonder aparte digitale ontvanger.

EDITORS' CHOICE