NIEUWSDALI

AV-NU 2011: AND Benelux


Redactie HiFi.nl | 15 september 2011 | DALI

Op 21, 22 en 23 oktober zal ook AND Benelux zich naar het Beatrixgebouw in de Jaarbeurs Utrecht begeven. Zij laten tijdens AV-NU 2011 noviteiten zien van o.a. Dali, NAD en RedEye.

Van het merk Dali is er de Fazon F5, die onlangs nog een EISA Award won. In het juryrapport werd er gesproken over een echt kunstwerk. De Dali Fazon F5 wijkt af van het rechthoekige design dat veel luidsprekers kenmerkt. De kast is geheel uit een stuk aluminium gegoten met extra versteviging om resonanties te voorkomen en dankzij de uitgekiende vorm worden inwendige reflecties ook tegen gegaan. De tweeter en twee woofers zelf zijn direct afgeleid van de MENTOR serie. Dankzij de slimme voet constructie zijn er geen dikke luidsprekerkabels die de luidspreker ontsieren.

NAD is aanwezig met de NAD C390DD en de Viso One. De NAD C390DD is afgeleid van de (duurdere) Masters Series M2. Deze Direct Digital geïntegreerde versterker is verkrijgbaar vanaf september 2011 voor een verkoopprijs van 2900 euro. NAD wil producten leveren waar gebruikers lange(re) tijd mee vooruit kunnen en ook wil NAD de gebruikers meer keuzes geven. Zo kun je bijvoorbeeld HDMI en Phone aansluitingen aan de NAD C390DD toevoegen. De Viso One is een iPod Docking Station met Bluetooth apt-x en optische digitale input. Hij is in het bezit van 2 x 50w Direct Digital versterker en is ook afgeleid van de Masters Series M2.


Foto: NAD Viso One

Van NAD zijn er nog een aantal producten te zijn op AV-NU 2011:
NAD DAC-1
Draadloze USB D/A converter. Het principe is heel simpel: steek de dongle in je computer; deze installeert zelf de drivers en sluit de ontvanger bij je installatie. Heerlijk vanaf de bank muziek genieten van je laptop in hoogste kwaliteit. Prijsindicatie: 299 euro.


 

NAD MDC DAC
NAD’s MDC concept wordt steeds verder uitgebouwd. Na de PP375 phono module komt nu ook de MDC DAC waarmee je een hoogwaardige D/A converter in de NAD C356BEE of C375BEE integreert. Behalve een optische ingang, beschikt de DAC-1 ook over een USB-A (directe aansluiting op PC). Ideaal voor het aansluiten van een mediaspeler of een computer. Prijsindicatie: 199 euro.

NAD C356DAC
De welbekende en gerespecteerde NAD C356BEE versterker zoals we die kennen, maar dan standaard geleverd met de bovengenoemde MDC DAC module al ingebouwd. Prijsindicatie: 899 euro. (150 euro meerprijs t.o.v. C356BEE).

NAD Digital Masters Suite

Met de M50 (een mediaplayer met transport wordt het gemak en potentieel van de M2 volledig benut. Rip en stream in FLAC (tot 192k/24b) naar en van een NAS óf naar de M52, een enterprise-class “media vault”. Met een iPad heb je volledige controle over al je muziek. Met de M51 D/A converter kan de Suite op elke conventionele versterker aangesloten worden. Voor het eerst in Europa is de Digital Master Suite in actie te zien en horen.

NAD T187, T777, T787 AV processor/receivers

De nieuwe top pre-amp processor en AV receivers. Gebouwd volgens beproefd NAD recept: de best mogelijk geluidskwaliteit gecombineerd met modulaire opbouw waardoor met het verschijnen van nieuwe codecs en standaarden deze receivers later weer up-to-date gebracht kunnen worden. Prijsindicatie respectievelijk: 2699, 2799 en 3699 euro.

RedEye is ook één van de merken van AND Benlux. Met de introductie van de Dock 2 wordt de flexibiliteit weer vergroot dankzij de IR uitgang. Hiermee kan apparatuur met een IR ingang direct aangestuurd worden, of vanzelfsprekend met IR flashers. Deze zijn apart verkrijgbaar als single flasher en een 4-voudige flasher. Adviesprijs: 229 euro.

AND Benelux heeft een website waar je even een kijkje kunt nemen voor meer informatie. Op HiFi.nl vind je ook de NAD Special Page en de RedEye Special Page.  

MERK

EDITORS' CHOICE