NIEUWSAntelope

AV-NU 2011: Antelope Audio met de Zodiac


Redactie HiFi.nl | 15 september 2011 | Antelope

Wanneer je op 21, 22 en 23 oktober een bezoek brengt aan AV-NU 2011 in het Beatrixgebouw in de Jaarbeurs in Utrecht, kun je ook producten van Antelope Audio bekijken. Zij tonen de Zodiac High-Definition 192 kHz USB D/A converter.

De Zodiac High-Definition 192 kHz USB D/A converter brengt volgens Antelope Audio een audiokwaliteit van echt professioneel niveau naar jouw woonkamer voor een verkoopprijs van 1.595 euro. Muziekliefhebbers kunnen genieten van Antelope’s 64-bit clocking technologie die beschouwd wordt als een gouden standaard voor opnamestudio`s. Het 64-bit algoritme implementeert Acoustically Focused Clocking (AFC) en Jitter Management, de twee kritische componenten uitgevonden door Antelope, om de geluidskwaliteit te verbeteren via clocking."De unieke 64-bit clocking technologie waarvan gebruik gemaakt in de Zodiacs is dezelfde die we in onze pro audio apparatuur gebruiken voor klanten als Warner Brothers, Universal Audio en Sony Music" zegt Igor Levin, Antelope Audio’s CEO. "Ik ben blij dat we met de nieuwe Zodiac ook muziekliefhebbers de kans geven om de diepte, de definitie en de warmte te ervaren, die voorheen alleen beschikbaar was voor Grammy-winnende mastering engineers als Bernie Grundman en Michael Brauer", voegt Levin toe. Meervoudige Grammy-winnaar Brian Vibberts deelt mee: "Een van de meest spannende dingen is dat de mensen die thuis naar hun muziek luisteren exact hetzelfde systeem gebruiken voor het afspelen als het mijne. Zo kunnen ze precies horen hoe ik het hoor wanneer ik met de faders schuif en al die kleine beslissingen neem in de mix. Dat vind ik echt heel spannend. I love it!"

De sampling rate van maximaal 192 kHz en 129dB Dynamic Range, positioneert de nieuwe Zodiac tussen apparaten in een aanzienlijk hogere prijsklasse. De DAC beschikt over 2 x S/PDIF, 2 x optische ingangen, gebalanceerde en ongebalanceerde analoge uitgangen en een high-speed USB 2.0-connectiviteit via een aangepaste USB-chip, die werkt met de native drivers van je pc. De gepatenteerde USB-chip maakt een snelle multi-platform plug and play mogelijk, waarvoor geen drivers hoeven geïnstalleerd te worden voor zowel OS X, Windows en Linux. Daarnaast kunnen de gebruikers gratis een Zodiac Control Panel downloaden. Het is de eerste desktop applicatie voor een USB DAC. De app is beschikbaar voor OS X, Windows en Linux en maakt bediening op afstand van het apparaat en een one-click firmware-update mogelijk.

Een jaar geleden lanceerde Antelope Audio de Integrity Line van USB DAC`s, te beginnen met de 192 kHz Zodiac+ en werd gevolgd door de populaire 384 kHz Zodiac Gold in december 2010. Het bedrijf voltooit nu de reeks met het meest betaalbare product, waardoor een veel breder aantal muziekliefhebbers van de beste audiokwaliteit kunnen genieten. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Antelope Audio.

 

 

EDITORS' CHOICE