NIEUWSAudio Pro

AV-NU 2011: AudioPLUS


Redactie HiFi.nl | 30 september 2011 | Audio Pro

Wanneer je op 21, 22 en 23 oktober op AV-NU 2011 rondloopt, zul je ook AudioPLUS tegen komen. Zij werken samen met de Scandinavische fabrikant Audio Pro voor de import en distributie van de Audio Pro Wireless collectie in Nederland. Ook zul je enkele producten van het Hongaarse merk Heed Audio kunnen zien, want AudioPlus verzorgt sinds kort de distributie van dit merk.  

Van Audio Pro is o.a. de Living Serie te zien. Dit is een serie van hoogwaardig compacte draadloze luidsprekers, afgewerkt met leer. Het topmodel is de Living LV3, een draadloze omnidirectionele luidspreker. De serie wordt gecomplementeerd met de draadloze subwoofer die eveneens via het eigen Audio Pro netwerk aangestuurd wordt. Weergave van muziek vanaf Mac of PC, Ipod/Phone/Pad of elk ander willekeurig apparaat met een lineout wordt gerealiseerd door middel van een Klasse-D versterker en DSP (Digital Sound Processing) in de luidsprekers zelf. Met volledige cd-kwaliteit kunnen ongecomprimeerde muziekformaten als FLAC en Apple Losless afgespeeld worden zonder kwaliteitsverlies. Ook zijn er de draadloze dongels WF100 waarmee je in snel een bestaande geluidsinstallatie vanaf computer, iPod of andere geluidsdrager met een lineout kunt aansturen.


Foto: Audio Pro Living LV3

Heed Audio is een zelfstandige fabrikant van high-end componenten uit Hongarije. Er zijn o.a. de versterker Obelisk Si, Obelisk Transporter DT en de phono-stages. Heed Audio producten hebben een kenmerkend half-size formaat (22*38 cm) gekoppeld aan een strakke vormgeving. De ontwerpen van Heed Audio maken gebruik van onder andere gebalanceerde circuits, externe voedingen en actieve cross-overs. Het vermijden van DC koppeling is verder een kernwoord voor de Heed Audio filosofie. 

Wil je meer informatie over de producten van Audio Pro of Heed Audio, dan raden wij je aan om de website van AudioPlus te bezoeken.

 

EDITORS' CHOICE