NIEUWSKenwood

Vele nieuwe producten van Kenwood


Redactie HiFi.nl | 17 september 2011 | Kenwood

Kenwood C-414 gepresenteerd op IFA, nieuw alles-in-één navigatiesysteem, een EISA award voor de Navitainer, nieuw audiosysteem K-525 en introductie van de KDC-DAB41U. Kortom, veel nieuws rondom Kenwood afgelopen tijd.

Ten eerste presenteerde Kenwood op de afgelopen IFA het hifi stereo systeem C-414. Deze bevat een iPod/iPhone interface, USB poort en afspeelmogelijkheid vanaf SD kaart. Op het DOT matrix display is alle ID3-Tag informatie te zien, evenals alle andere parameters, zoals die van de geïntegreerde RDS tuner, voorzien van 40 FM/MW presets, radiotekst en zender/programma weergave. Verder kunnen persoonlijke instellingen via de vijfdelige equalizer worden ingesteld.

Daarnaast presenteert Kenwood ook nieuwe alles-in-één navigatiesystemen, de DNX-4280BT en DNX-5280BT. Niet alleen de navigatie is hiermee te regelen, ook is er een tuner voor FM, MG en LG aan boord, evenals een CD/DVD speler met afspeelmogelijkheid voor veel vormen van gecomprimeerde video- en audio data. Verder is het navigatiesysteem iPod/iPhone compatibel, is er een USB poort aanwezig, een analoge AV ingang en een aansluiting voor de digitale camera.

Naast het nieuwe navigatiesysteem heeft Kenwood ook een EISA award in de categorie in-car navi-media system 2011-2012 gewonnen met de Navitainer DNX-9280BT. Dit model heeft een 17:9 VGA monitor, bluetooth handsfree en multimedia entertainment. Bovendien is het menubeeld in 3D animatie.

Dan is er nog Kenwood’s nieuwste audiosysteem, de K525. Dit combineert een geïntegreerde versterker, CD speler, iPod/iPhone interface, tuner en twee basreflex luidsprekerboxen in één unit. Een soundprocessor lift het signaal, waardoor de K525 groter klinkt, de DTS Surround Sensation voorziet de akoestiek in een virtuele ruimte van geluidseffecten en de D-Bass functie voegt een onderkant toe.

Volgens Kenwood wordt 2011 het jaar van de digitale radio. Daarom introduceren zij de KDC-DAB41U, naast DAB+ ook geschikt voor FM en DAB. Daarnaast kunnen natuurlijk ook audio en MP3/AAC cd’s en iPod/iPhone worden afgespeeld.

Voor meer informatie over deze producten kun je kijken op de website van Kenwood. 

EDITORS' CHOICE