Bang & Olufsen geluidssystemen voor de nieuwe Audi-lijn

Redactie HiFi.nl | 18 september 2011 | Bang & Olufsen

Op de Frankfurt Motor Show 2011, 13 t/m 25 september, presenteert Audi zijn nieuwste serie auto`s. De Audi S6, S7, S8 en de A5-modellen zijn allemaal uitgerust met een van de Bang & Olufsen in-car soundsystemen. 



Voortbordurend op eerdere successen, zijn alle nieuwe Audi`s S6, S7 en S8 uitgerust met het Bang & Olufsen Advanced Sound System dat ook in de A6, A7 en A8 zit. De nieuwe A5 krijgt hetzelfde systeem als dat van de huidige A5: het Bang & Olufsen Sound System. 

Alle in-car geluidssystemen van Bang & Olufsen beschikken, evenals de auto`s waarvoor ze werden ontworpen, over een groot vermogen. Het Bang & Olufsen Sound System voor de Audi A5 heeft ruim 500 watt versterkervermogen, 14 luidsprekers, ruim 1300 watt via de ICEpower en de Digital Signal Processing (DSP) versterkers.

Zowel het Bang & Olufsen Sound System alsook het Advanced Sound System is voorzien van een uitgebreid scala Bang & Olufsen-technologie. Zo is het Advanced Sound System voorzien van de Bang & Olufsen ICEpower-versterking; een combinatie van energie-efficiëntie, een compact design en een goed geluid.

Een andere technologie, de Digital Signal Processing (DSP), maakt gebruik van een reeks technologieën om een consistente geluidsperformance te leveren. Zo is er de functie die het geluid van de auto compenseert. Een in het dak van de cockpit geïntegreerde microfoon meet de veranderende geluidsomstandigheden en past het volume en de klank van het geluidssysteem vervolgens automatisch aan. De DSP is ook voorzien van het True-Image up-mix algoritme die stereogeluid en 5.1-materiaal naar alle luidsprekers in de auto stuurt. 

MERK

EDITORS' CHOICE