NIEUWSAudioQuest

AV-NU 2011: AudioQuest


Redactie HiFi.nl | 21 september 2011 | AudioQuest

Ben je op zoek naar informatie over allerlei soorten kabels? Dan moet je zeker de stand van AudioQuest tijdens AV-NU 2011 gaan bezoeken. Of je nu bezig bent met het opzetten van een computer audio systeem of op zoek bent naar de perfecte kabel voor je hifi-installatie, AudioQuest kan je daarbij helpen.

Muziek afspelen vanaf een harde schijf maakt momenteel een enorme ontwikkeling door. Het kan zo eenvoudig zijn als het afspelen van digitale muziekbestanden op een draagbare speler als een iPod, iPad of een smartphone zoals de iPhone. Maar het kan ook op een veel hoger niveau, met een home-entertainment systeem waarin een hoogwaardige digitaal-analoog omzetter (DAC) is opgenomen. AudioQuest heeft alle benodigde kabels in het assortiment (alle denkbare soorten kabels zoals USB, FireWire, HDMI en zelfs een USB-kabel met 30-pins iPod connector), maar nog veel belangrijker is dat AudioQuest een enorme kennis heeft op het gebied van computer audio. En die kennis willen ze tijdens AV-NU 2011 graag delen.

 

Tijdens AV-NU zal AudioQuest ‘s werelds kleinste a-synchrone USB-DAC introduceren: een DAC die niet groter is dan een memory-stick. Maar ook op analoog gebied heeft AudioQuest veel en belangrijk nieuws: het no-nonsense kabelmerk uit de Verenigde Staten introduceert tijdens AV-NU namelijk een compleet nieuwe lijn interconnects. De huidige instaplijn interconnects (Alpha-Snake, G-Snake, Sidewinder en Copperhead), die al ruim 10 jaar in nagenoeg ongewijzigde vorm op de markt zijn, zal vervangen worden door de ‘Bridge Series’. Zelfs het meest betaalbare model in deze nieuwe serie, de ‘Evergreen’, wordt standaard afgewerkt met cold welded connectoren. De Bridge Series is onder andere leverbaar met RCA, Mini-Jack en iPod connectoren. Een aantal modellen zal ook leverbaar zijn met DIN-connectoren, en dat is goed nieuws voor Naim en Quad liefhebbers.


Foto: AudioQuest European Headquarters - ©Max Delissen

Behalve de nieuwe Bridge Series analoge interconnects zal AudioQuest tijdens AV-NU 2011 ook een compleet nieuwe serie optische kabels introduceren. Meer weten over AudioQuest? Lees dan ook de Hi-Visit aan AudioQuest European Headquarters.

MERK

EDITORS' CHOICE