B&W op HOME ID - De P5, C5 en de MM-1

Redactie HiFi.nl | 21 september 2011 | B&W New Media

Je hebt op HiFi.nl al een aantal keren kunnen lezen over HOME ID. Van 24 september t/m 2 oktober kun je tijdens de Woonbeurs in de Amsterdam RAI rondlopen door een werkelijke woonomgeving, ontworpen door architect Eric Kant. HiFi.nl houdt je op de hoogte van de producten die Bowers & Wilkins gaat laten zien tijdens HOME ID. We bespraken eerder de 800 Series Diamond en de Zeppelin Air, nu kijken we naar de hoofdtelefoons P5 en C5 en de desktopluidsprekers MM-1.

De P5 hoofdtelefoon
Deze lichte ‘on-ear’ hoofdtelefoon is voorzien van comfortabele oorpads van echt leer en een stevige metalen hoofdband. Met de door Apple goedgekeurde ‘remote’ en microfoon kan de P5 ook gebruikt worden voor handsfree bellen. Het geluid is ruimtelijk en open in het midden en hoog, terwijl de lage tonen diep en krachtig worden weergegeven, zelfs met een smartphone of een ander mobiel toestel als bron. HiFi.nl onderwierp de P5 eerder aan een test. Wij hadden van te voren hoge verwachtingen, maar de P5 stelde ons niet teleur. De recensent stelde destijds: “Als we bij deze besluiten  om binnen de hoofdtelefoons voor mobiele toepassingen een high-end klasse in te stellen, zou ik de P5 daar zeker in klasseren”. De adviesprijs van 299 euro is voor sommigen misschien een hoop geld, maar alleen als je geen waar voor je geld krijgt is het te veel. En bij de P5 krijg je zeker waar voor je geld.



De C5 hoofdtelefoon
De C5 is een in-ear hoofdtelefoon voor gebruikers die topprestaties verwachten van een hoofdtelefoon en tijdens het reizen, sporten of andere activiteiten optimaal willen genieten van hun persoonlijke muziekcollectie. De in-ear koptelefoon wordt geleverd met een speciale iPhone-kabel, met ingebouwde microfoon voor handsfree bellen. Daarnaast krijg je er een tasje bij, om de C5 op te bergen. In de C5 ziet een microporeus filter, die werkt als een diffuser. De filter moet ervoor zorgen dat het geluid natuurlijk en ruimtelijk klinkt. Om afdichting en geluidsisolatie te garanderen, is de C5 voorzien van het ‘Tungsten Balanced Design’. De overige delen van de C5 zijn vervaardigd uit aluminium, de C5 kost 179 euro. In onderstaand filmpje vertelt ontwerper Morten Warren over deze bijzondere in-ear hoofdtelefoon.



De MM-1 luidsprekers
Met de MM-1 actieve luidsprekers tover je jouw compter om tot een echt HiFi-systeem. De behuizingen hebben een aluminium bovenzijde, een materiaal dat je ook terugziet bij verschillende details. In combinatie met de grille van zwarte stof zorgt het voor een minimalistisch, klasserijk design. De MM-1 luidsprekers nemen ook niet veel plek in, want deze 2-weg luidsprekers zijn amper 17 cm hoog. Het is een principe van plug-and-play, wat betekent dat er geen drivers of software hoeven te worden geïnstalleerd. Voor een adviesprijs van 499 euro zijn ze van jou.



Voor meer informatie kun je kijken op de website van de Woonbeurs. Ook HOME ID heeft een aparte website. Voor meer informatie over de producten van Bowers & Wilkins, kun je kijken op de Bowers & Wilkins website of de B&W Special Page op HiFi.nl. Je vindt Bowers & Wilkins tijdens de Woonbeurs 2011 op stand 11.082. 

MERK

EDITORS' CHOICE