NIEUWSBlackBox

BlackBox hoofdtelefoons


Redactie HiFi.nl | 22 september 2011 | BlackBox

Je kent het probleem: bij luisteren naar muziek in auto, trein of vliegtuig moet je het geluid aanzienlijk harder zetten vanwege het lawaai. De BlackBox hoofdtelefoons lossen dit probleem op en combineren dit met een stille luisterervaring. De BlackBox hoofdtelefoons zijn voorzien van de ANR-technologie.

De gepatenteerde Active Noise Rejection-technologie van Phitek wordt met veel succes gebruikt in bijna 90% van de In-Flight-audiosystemen in vliegtuigen. De geluidsonderdrukking gebeurt passief en actief. Het passieve deel voorkomt vooral de hogere stoorgeluiden en het actieve deel de lagere (zoals van een auto of vliegtuig). Het actieve ANR-systeem meet het geluid in en buiten het oor, berekent het compensatiesignaal om het stoorgeluid te neutraliseren en voegt dat aan het audiosignaal toe. Resultaat: 18 tot 22 dB onderdrukking van lage frequenties (en tot 35 dB voor de hogere) zodat gehoormatig alleen het gewenste audiosignaal overblijft. Een verschil van 18 dB betekent dat bijvoorbeeld het luistervolume al gauw de helft zachter kan. Dat is niet alleen comfortabeler en beperkt de overlast voor de ‘omzittenden’, maar helpt ook gehoorschade te voorkomen. Bijzondere extra: je kunt de hoofdtelefoons ook zonder muziek gebruiken voor ongestoord werken. Zet de hoofdtelefoon op, schakel hem in en je bent verlost van het omgevingslawaai.

De C18 is de nieuwe norm voor in-het-oor-hoofdtelefoons voor mobiel gebruik. Superlicht met een uitstekende pasvorm, weergave van referentiekwaliteit en een eigen volumeregeling.

De i10  is de ‘klasseupgrade’ voor iPod-gebruikers. Sluit hem met de iPod-connector aan op de iPod en je bent verlost van stoorlawaai en kunt genieten van echte weergavekwaliteit.

De M10 is een op-het-oor hoofdtelefoon met erg comfortabele schelpen van zacht schuim. De geluidsweergave kenmerkt zich door diep laag en transparant hoog. Ondanks het grotere formaat weegt hij minder dan 180 gram.

De M16 is het topmodel en heeft o.a. een luxe draagtas met ruimte voor een mediaspeler en een in de kabel geïntegreerde microfoon (indien aangesloten op een Smartphone).

Prijs & beschikbaarheid
De BlackBox Serie hoofdtelefoons is vanaf september leverbaar. De verkoopprijzen zijn (per stuk): C18 In-Ear hoofdtelefoon 119 euro, i10 In-Ear hoofdtelefoon voor iPod 129 euro, M10 Hoofdtelefoon 149 euro, M16 Hoofdtelefoon n.n.b. (wordt verwacht eind 2011). Alle modellen (behalve de i10) worden geleverd met de speciale connector zodat je je eigen hoofdtelefoon kunt gebruiken voor het audiosysteem aan boord van elk vliegtuig. Monitor Audio is importeur van de BlackBox Serie, je kunt op hun website kijken voor meer informatie.

 EDITORS' CHOICE