NIEUWSEpson

AV-NU 2011 - Epson


Redactie HiFi.nl | 26 september 2011 | Epson

Epson was eerder aanwezig op IFA 2011, waar zij de nieuwste noviteiten toonde aan de pers. Daar waren o.a. de EH-TW9000 en de EH-TW9000W, krachtige 3D-thuisbioscoopprojectors, te zien. Mocht je deze nu erg graag met eigen ogen willen bekijken, dan kan dit binnenkort. Epson neemt ze namelijk mee naar AV-NU 2011, dat op 21, 22 en 23 oktober zal plaats vinden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Epson waagt zich aan een nieuwe dimensie voor thuisbioscopen met een assortiment 3D-projectors in Full HD. Epson`s technologie optimalisatie van luminantie projecteert volgens Epson zichtbaar helderdere 3D-beelden dan andere Full HD 3D-thuisbioscoopprojectors. Dankzij de verdubbelde vernieuwingsfrequentie van 240 Hz naar 480 Hz is de vertraging tussen de beelden voor het linker- en rechteroog beduidend afgenomen. Hierdoor komen de 3D-beelden extra helder over. Ze beschikken ook over gebruiksvriendelijke functies zoals draadloze Full HD-connectiviteit, waarmee iedere filmliefhebber, gamer of sportfan in zijn of haar eigen huis van krachtige 3D- en hoogwaardige 2D-beelden kan genieten.


Foto: Epson EH-TW9000W

Van de vijf projectors zijn de EH-TW9000 en de EH-TW9000W de top of the bill. Deze modellen bieden een driedimensionale ervaring met een net zo hoog lichtrendement voor wit als gekleurd licht, tot 2.400 lumen, hoge contrastverhoudingen tot 200.000:1 en de meest geavanceerde technische kenmerken. De EH-TW5900, EH-TW6000 en EH-TW6000W behoren tot de best betaalbare 3D-thuisbioscoopprojectors van 1080p op de markt. Ze zijn uitgerust met een even hoog lichtrendement voor wit en gekleurd licht tot 2.200 lumen en contrastverhoudingen tot maar liefst 40.000:13.


Foto: Epson EH-TW9000

De EH-TW480 van Epson is geschikt voor gamers, filmliefhebbers en sportfans. Deze 720p HD-projector geeft een scherp, fraai beeld en hij is gemakkelijk te bedienen. De nieuwste Epson-technologieën leveren een even hoog lichtrendement van wit en gekleurd licht van 2.800 lumen en een hoge contrastverhouding van 3.000:1 voor hoogwaardig beeld, ook bij daglicht. De 3LCD-technologie van Epson zorgt ervoor dat het beeld ook vriendelijk is voor de ogen. De projector heeft veel aansluitmogelijkheden, waardoor op groot scherm beeld vertoond kan worden vanaf Blu-ray, gameconsoles of tv-decoders. Er zijn ook specifieke kleurenmodus aanwezig voor videogames, terwijl alle gebruikers dankzij de USB-lezer ook in een handomdraai foto`s of een diavoorstelling kunnen laten zien zonder de projector op andere apparaten aan te hoeven sluiten.


Foto: Epson MG-850 HD

Natuurlijk is ook het paradepaardje, de MG-850 HD, aanwezig op AV-NU 2011. Dit is de eerste HD 3LCD-thuisbioscoopprojector van Epson met een iPod-dockingstation. Nu hoeven gebruikers geen apps of bijlagen meer te downloaden, je sluit gewoon de iPod, iPhone of iPad op het dockingstation aan. De MG-850 HD heeft ingebouwde stereoluidsprekers van 10 W, zodat hij niet alleen muziek, video`s en foto`s afspelen, maar ook tv-programma`s en hele speelfilms die van iTunes zijn gedownload. Dit kan allemaal worden afgespeeld op een groot, bioscoopformaat scherm tot wel 300 inch. Dankzij de vele aansluitmogelijkheden kan de gebruiker ook materiaal via traditionele Blue-ray-spelers, dvd-spelers, pc`s, tv`s en spelconsoles bekijken.

Wil je meer informatie over de projectoren van Epson? Lees dan dit artikel. Je kunt ook kijken op de website van Epson.

EDITORS' CHOICE