NIEUWSMundorf

AV-NU 2011 - Eltim Audio


Redactie HiFi.nl | 28 september 2011 | Mundorf

Eltim Audio is niet onbekend met AV-NU. Vorig jaar pakte zij flink uit met de Morel luidspreker units. Dit jaar zullen ze een flink aantal nieuwe componenten van Mundorf laten zien en natuurlijk voorzien zij deze componenten van de nodige uitleg. Sinds begin dit jaar is Eltim officieel importeur van deze producten en maakt daarom van de gelegenheid gebruik om de nieuwe Mundorf Fidelity Components Catalogus 2011 onder de aandacht te brengen. Hier alvast een voorproefje.

Er zijn enkele nieuwe reeksen spoelen en vrij nieuw voor Mundorf: de voedingscondensatoren voor buizen- en halfgeleiderschakelingen. Deze condensatoren zijn niet alleen in nieuwe zelfbouwontwerpen toe te passen, maar ook in vele bestaande versterkers. Mundorf belooft betere prestaties en een langere levensduur. Wist je trouwens dat voedingselco`s de enige elektronicacomponenten zijn die serieuze verouderingsverschijnselen kennen? (Te) vaak worden er goedkope condensatoren in een schakeling geplaatst die al na ca. 2000 bedrijfsuren flink in capaciteit en andere eigenschappen teruglopen. Wellicht is het de moeite waard om je apparatuur met Mungdorf te "upgraden".

 

Eltim zal ook weer de Morel units, Kasca connectoren, de Modu behuizingen (met fraaie vormgeving en passing) en diverse andere zaken voor zelfbouwers meebrengen. Na jaren van afwezigheid zal ook het connectormerk Purensonic (weer) van de grond komt. Eltim heeft de eerder aangekondigde site (www.puresonic.nl) inmiddels geactiveerd en de eerste levering is binnen. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van Eltim Audio.

EDITORS' CHOICE