NIEUWSFocal

AV-NU 2011 – Heijmans Sound & Vision


Redactie HiFi.nl | 30 september 2011 | Focal

Ook Heijmans Sound & Vision is aanwezig tijdens AV-NU 2011 op 21, 22 en 23 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Zij zijn aanwezig met Focal/JMLab, Inakustik en Myryad. Hier even de highlights op een rijtje.

Het nieuwe Focal Bird systeem zal geďntroduceerd worden op de AV-NU show. Bird is een hele nieuwe manier om te luisteren naar muziek. Door gebruik te maken van Kleer technology kan men met elke Apple iPad, iPhone of iPad of zelfs via de PC de muziek via een dongle wireless en ongecomprimeerd worden weergegeven. Bird heeft een uniek concept; de versterker/ subwoofer en ontvanger is één component. Daarop kunnen drie verschillende ‘Bird’ luisprekers op worden aangesloten, voor elke muziekliefhebber een model; Little Bird, Bird of Super Bird. Focal gaat met dit unieke Bird concept direct in op de vraag naar ‘streaming’ producten.


Foto: Focal Bird serie

Tevens zal er op de AV-NU show een nieuwe uitvoering van de populaire Chorus 816 luispreker worden geďntroduceerd. Focal introduceert ook XS Book. XS Book is een actieve mini monitor in een prachtige aluminium behuizing. Het XS Book is ontwikkeld voor een dynamische geluidsweergave voor vele multimedia toepassingen.

 
Foto: Myryad Mi Music system

Ondanks dat het nieuwe Mi Music systeem al enige maanden in de winkels staat, zal er dit jaar extra aandacht worden gegeven aan dit systeem en de eenvoudige bediening. Tevens heeft Myryad voor het Mi Music systeem prachtige luidsprekers ontwikkeld in een hoogglans zwarte afwerking. Dus een compleet muziek systeem, met iPod docking, DAB tuner, CD speler en een krachtige 2 x 60W versterker. Verder zijn alle componenten van Myryad te bewonderen.

De gehele Referenz lijn van Inakustik is vernieuwd en wordt geďntroduceerd op de AV-NU show. Niet alleen heeft Inakustik een spectaculaire HDMI, Audio en Luidsprekerkabel programma van High-end kwaliteit, maar ook de presentatie is niet vergeten. Tevens zullen verschillende noviteiten op het gebied van LED verlichting worden gepresenteerd. Ambien-Art heeft een RGB verlichting die voor verschillende licht oplossingen kan zorgen voor zeer interessante prijzen.


Foto: Q2

Ook aanwezig op de AV-NU show de internet radio Q2. Inmiddels is de Q2 internetradio (www.q2radio.nl) uitgegroeid tot een hype. In vijf frisse kleuren en zonder stekker een goede radio kwaliteit door het hele huis en daar buiten.

MERK

EDITORS' CHOICE