Latham Audio distributeur Chord Cable en Well Tempered Lab

Met grote trots kondigt Latham audio aan dat zij vanaf 1 oktober de distributie van twee bijzondere merken hebben verworven. Beide merken hebben altijd al Latham’s Audio interesse gehad omdat ze nauw aansluiten bij hun eigen filosofie waarbij geluidskwaliteit op de eerste plaats staat. We hebben het over de merken Chord Cable en Well Tempered Lab.

Tijdens de aankomende shows (zoals de New Music Belgium Hifi Show, AV-NU en X-fi) in oktober kun je voor het eerst kennis maken met Chord Cable en Well Tempered Lab. Allereerst is Latham Audio zeer blij dat ze voor de Benelux de distributie van het Britse merk ‘The Chord Company’ hebben kunnen overnemen. Het merk staat bekend om haar hoogwaardige kabels en een no-nonsens aanpak. Het merk past daarom prima in Latham`s assortiment. Het merk biedt in elke prijsklasse een kabel die zorgt voor verbetering van jouw bestaande systeem ongeacht welke apparatuur je bezit.Het assortiment van Chord Cable is zeer uitgebeid. Doordat het bedrijf snel en flexibel werkt, zijn bijna alle lengtes en uitvoeringen snel leverbaar. Denk hierbij aan afwijkende lengtes of DIN/XLR aansluitingen. Een bijzondere service van Chord Cable is de Cable Doctor die je online van kabeladvies kan voorzien om de beste kabel te vinden voor jouw systeem. De Cable Doctor is te vinden op de website van Chord Cable.


Foto: Well Tempered Lab Simplex

Aan de wieg van Well Tempered Lab staat William Firebaugh uit Nieuw-Zeeland. Naast Well Tempered Lab is hij ook verantwoordelijk voor de Dynavector draaitafel. De draaitafels onderscheiden zich door het feit dat zij gebruik maken van een uniek principe om een lichtgewicht arm te combineren met een bijzondere maar zeer effectieve manier van demping. De Well Tempered Lab draaitafels maken gebruik van een ideale ontkoppeling tussen arm en draaitafel en dit zorgt voor een ongeëvenaarde weergavekwaliteit.


Foto: Well Tempered Lab Amadeus GTA

De uitvoering is volgens Latham Audio zeer doeltreffend. Een lichtgewicht arm is bevestigd aan een golfbal die vervolgens rust in een bad van siliconenolie. Waarom een golfbal? Golfballen worden met grote precisie gefabriceerd en hebben een nauwkeurige oppervlaktestructuur. Hierdoor zijn ze prima geschikt voor deze toepassing. Het assortiment bestaat uit drie modellen: de Simplex, Amadeus GTA en topmodel Amadeus. Nieuw is de DPS voeding die te gebruiken is op alle modellen en ook nog een voedingsuitgang heeft voor een phono voorversterker.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Latham Audio.

EDITORS' CHOICE