Voorbeschouwing New Music Show 2011


Redactie HiFi.nl | 05 oktober 2011 | Bowers & Wilkins

Aanstaand weekend vind je in Brussel de jaarlijkse New Music Belgium Hifi Show, waar je eerder in onze nieuwsrubriek en in de agenda al over kon lezen. Graag beschouwen we deze show even voor, door een aantal merken uit te lichten. In het eerste voorproefje lees je over Bowers & Wilkins, Marantz en AND Benelux.

Allereerst is Bowers & Wilkins Group BelgiŽ (zaal Tokyo-Montreal-Paris) prominent aanwezig met tal van nieuwe producten. Zo is de nieuwe Classť CP800 voorversterker processor te beluisteren. De geluidskwaliteit van dit nieuwe Classť product is ronduit indrukwekkend mede dankzij een compleet nieuw ontworpen DA Converter en voeding. Er worden luistersessies gehouden met de nieuwe Bowers & Wilkins PM1, deze statiefluidspreker is ťťn van de beste monitor luidsprekers die B&W ooit gemaakt hebben. Aangestuurd door een mooie Rotel voor- en eindcombinatie klinkt de PM1 waanzinnig goed.

Bowers & Wilkins besteedt ook aandacht aan inbouw luidsprekers. Zo kunnen bezoekers luisteren naar een home cinema opstelling met de inbouw CI700 series. De CWM7.3 is ingebouwd in de wanden, dit topmodel van de CI700 series levert ongekende prestaties terwijl de luidspreker amper zichtbaar is. Naast de demonstraties zijn ook andere luidsprekers van Bowers & Wilkins in de CM en 600 series te bewonderen. Ook de New Media producten zijn aanwezig en staan demonstratie klaar. Zeker de Zeppelin Air met draadloze streaming mogelijkheid is het beluisteren waard.

Op de New Music Show is ook Marantz uitgebreid vertegenwoordigd. De nieuwe slimline AV-serie zal er te zien en te beluisteren zijn. Zowel de NR1602 en de NR1402 combineren Marantz`s liefde voor muzikaliteit en de functionaliteit van de nieuwste technologieŽn in een compact design. Daarnaast zijn de nieuwe 3D AV Receivers, de SR6006 en SR5006 te bewonderen. Deze zijn voorzien van het zeer gewaardeerde Marantz ontwerp met stijlvol uiterlijk en hebben bovendien de beschikking over de nieuwste functionaliteiten.

Naast een uitgebreid home cinema programma staat Marantz ook bekend om de prachtige stereo apparatuur. De PM6004 hoogwaardige geÔntegreerde versterker en CD6004 CD-Speler zijn op de show te beluisteren. Voor een ontmoeting met bezieling, exclusiviteit en absoluut topgeluid presenteren wij de nieuwe PM15S2 en SA15 Limited Edition. Deze staan aangesloten op de nieuwe Bowers & Wilkins PM1. En uiteraard ontbreekt ook de zeer succesvolle Melody serie niet.

We zetten ook hetgeen AND Benelux (zaal Sydney) meebrengt even op een rijtje. Zo zijn de NAD C390DD, directe nazaat van de wereldwijd geprezen NAD M2, en de VISO ONE te bewonderen in Brussel. De VISO ONE is een Europese primeur met zijn nieuwe geÔntegreerde codec APTX voor Bluetooth. Zo is het nu mogelijk om lossless te streamen.

Ook de NAD DAC-1, een draadloze USB D/A converter, is aanwezig. Steek de dongle in je computer; deze installeert zelf de drivers en sluit de ontvanger bij je installatie. Bovendien wordt NADís MDC concept steeds verder uitgebouwd. Na de PP375 phono module komt nu ook de MDC DAC waarmee je een hoogwaardige D/A converter in de NAD C356BEE of C375BEE integreert. Ook de welbekende en gerespecteerde NAD C356BEE versterker zoals we die kennen, maar dan standaard geleverd met de MDC DAC module al ingebouwd ontbreekt niet in Brussel.

De FAZON F5 is nog maar net te koop en toch heeft deze, in klank en design, bijzondere speaker de prestigieuze EISA European Audio Design 2011-2012 award in de wacht weten te slepen. Onmisbaar op New Music dus. Daarnaast heeft de nieuwe ZENSOR serie al heel wat harten gestolen. Van de kleine ZENSOR 1 tot en met de grote vloerstaande ZENSOR 7 hebben de speakers gemeen dat ze veel waar voor het geld bieden.

Praktische info
New Music Belgium Hifi Show 2011
Zaterdag 8 & zondag 9 oktober 2011 van 10u tot 18u
Courtyard by Marriott, Avenue des Olympiades 6, 1140 Evere (Brussel)
De New Music Belgium Hifi Show is een organisatie van New Music in samenwerking met AudioVideo2day
Gratis inkom. Ruime parking voorzien langs het hotel
Meer informatie: New Music: +32 (0)2 6477170 of Audiovideo2day: +32 (0)11 403292

MERK

EDITORS' CHOICE