NIEUWSSimple Audio

Voorbeschouwing New Music Show 2011 (2)


Redactie HiFi.nl | 05 oktober 2011 | Simple Audio

Eerder vanavond plaatsten we al een voorbeschouwing voor de aanstaande New Music Show in Brussel dit weekend, maar daar brengen we graag nog een berichtje achteraan. Lees in deze aanvulling over de aanwezigheid van onder meer Audiac, Viertron, Latham en Naim.

Audiac zal tijdens de New Music Show 2011 nog groter uitpakken als voorgaande jaren. In de London zaal belooft de Wilson Audio MAXX 3 in combinatie met de Mark Levinson No 53 Reference Mono Block eindversterkers veel muzikaal spektakel. De Wadia S7i CD Speler/DAC zal de ideale bron vormen voor deze krachtige en uiterst transparante combinatie. Uiteraard zal de gehele productlijn van Mark Levinson getoond worden en vertellen wij u graag welke techniek de No 53 eindversterkers tot ťťn van `s werelds meest bijzondere eindversterkers maakt.

In tegenstelling tot in de grotere zaal presenteert Audiac in de Rome twee kleinere, maar even verrassende en geheel nieuwe systemen. Simple Audio laat bijvoorbeeldzien dat het streamen van muziek naar meerdere ruimtes nog makkelijker en leuker is dan u ooit voor mogelijk hield.

De waarde Viertron (Lobby) maakt verschillende combinaties met de Meridian van Sooloos. Deze laatste heeft zich gespecialiseerd in het maken van High-End muziek servers die niet alleen zeer strak zijn vormgegeven, fluisterstil werken, terabytes aan informatie kunnen bevatten en meerdere kamers van muziek kunnen voorzien, maar ook bediend worden via een prachtig high-res touchscreen met een evenzo eenvoudige als intuÔtieve gebruikersinterface.

Dit jaar kunt u Latham Audio vinden in zaal Atlanta op de eerste verdieping. Ze brengen een aantal noviteiten van hun bekende merken mee en zelfs een aanvulling op hun bestaande pakket met het merk Well Tempered Lab draaitafels. Een echte primeur voor de Benelux!

Naim Audio heeft in augustus de nieuwe SuperUniti aangekondigd en het merk is blij dat ze hem voor het eerst in Brussel aan u kunnen tonen. De SuperUniti is Naim`s nieuwe all-in-one met krachtige 2x85W versterker. Verder is hij voorzien van 24bit/192kHz streaming en bediening via iPad of iPhone.De andere primeur is de in Milaan aangekondigde ND5 XS streamer met ingebouwde DAC. De nieuwe streamer in XS lijn maakt het voor een nog groter publiek mogelijk om te genieten van de Naim kwaliteit op het gebied van streaming.

Ook bij Neat Acoustics een noviteit in de vorm van de Neat Ultimatum XLi. Deze luidspreker van Britse bodem is een nieuwe aanwinst in de toplijn van Neat. De XLi beschikt over 2 x 16,8 cm woofers in een iso-baric opstelling. Verder beschikt hij over een 26mm Sonodex tweeter en 2 EMIT 25mm supertweeters voor een zeer rijk geluid met onbeschrijflijk veel detail.

Geheel nieuw is Well Tempered Lab. Dit merk heeft een zeer bijzondere aanpak als het gaat om het minimaliseren van resonanties op zowel de arm als het element. De oplossing hiervoor is een arm die bevestigd is aan een golfbal die vervolgens drijft in een bad van olie met zeer hoge viscositeit. Uiteraard demonstreren wij deze draaitafels met elementen van het Japanse Dynavector. Deze aanpak zorgt ervoor dat het element zeer stabiel de groeven aftast met een zeer goede geluidskwaliteit tot gevolg!

Ultrasone introduceert voor het najaar een geheel nieuwe lijn hoofdtelefoons waarvan het eerste model in Brussel te zien zal zijn. Het betreft een lijn tussen de bestaande PRO en Edition modellen. Wat dat betreft ook een regelrechte primeur voor de Benelux!

iDeal Acoustics, terug te vinden in de Royal suite 238, is de exclusieve verdeler van Jocavi en ATP akoestische panelen. Jocavi beschikt over een gevarieerd aanbod akoestische panelen. Dit assortiment van producten biedt ons een grote verscheidenheid aan akoestische oplossingen. Verschillende types van absorptie- en diffusiepanelen leveren een uitstekende prestatie in diverse toepassingsgebieden. iDeal Acoustics is ook gespecialiseerd in akoestische studies van luisterruimtes en homecinema`s.

iDeal Hifi is dan weer exclusieve verdeler van Grimm Audio. Grimm Audio demonstreert met de LS1, een volledig actieve luidspreker met analoge en digitale ingangen, voorzien van hoogwaardige elektronica en een exclusief akoestisch design. Deze luidspreker is volledig in huis ontwikkeld door het Grimm Audio team. Daarnaast wordt de nieuwe TPM gebalanceerde interlink getoond, een bijzonder ontwerp waarbij de invloed van de buitenwereld wordt geŽlimineerd door een dubbele afscherming, perfecte symmetrie en een uniek design waarbij de microfonie van de kabel 20dB lager ligt vergeleken met gangbare high-end kabels. Verder is de inmiddels vermaarde CC1 master clock te bewonderen.

De in Nederland wel gekende The PiedPiper (Suite 210) presenteert in de Belgische hoofdstad zijn laatste luidspreker in de allernieuwste active versie, de PiedPiper†actieve MK IV. Deze bijzonder populaire zuilluidsprekers zijn voorzien van drie krachtige eindversterkers van elk 100 Watt en een fase-lineair electronisch cross-over. Dit resulteert uiteraard in een optimale aansturing van de speakerunits waarbij optimale controle over de membranen mogelijk wordt. Daarnaast ook de eerste openbare show waarbij de nieuwste keramische tweeter getoond wordt.

Sonority-Audio Import (Suite 202) zal voor de New Music show de nieuwe ADAM Artist series meenemen, in ieder geval in de vorm van de Artist 3 en 5. Talloze studio`s over de hele wereld maken al gebruik van de X-ART-technologie in hun ADAM monitoren en vertrouwen op de marktleider in nauwkeurigheid en open beeld die deze luidsprekers aanbieden. Verder aanwezig luidsprekers uit de nieuwe GTC serie van ADAM-Audio en de welbekende Classic en Tensor series. Aansturing zal plaatsvinden door BMC uit Duitsland. Een primeur is de nieuwe High Res.

We gaan in†dezelfde trend verder in de vorm van Schiit audio. Het merk zal niet alleen met hun naam de aandacht trekken. Wat dacht u van een upgradable DAC, `s werelds meest betaalbare met 32-bit D/A conversie, een volledig discreee analooe gedeelte en een verfijnd bit-perfect klok management systeem, samen met een van de meest geavanceerde asynchrone USB 2.0-ingang secties beschikbaar, zoals evenals SPDIF coaxiale en optische ingangen, allemaal met 24/192 mogelijkheden?

Praktische info
New Music Belgium Hifi Show 2011
Zaterdag 8 & zondag 9 oktober 2011 van 10u tot 18u
Courtyard by Marriott, Avenue des Olympiades 6, 1140 Evere (Brussel)
De New Music Belgium Hifi Show is een organisatie van New Music in samenwerking met AudioVideo2day
Gratis inkom. Ruime parking voorzien langs het hotel
Meer informatie: New Music: +32 (0)2 6477170 of Audiovideo2day: +32 (0)11 403292

EDITORS' CHOICE