NIEUWSApple

MyTunes verbetert muziekkwaliteit van iPhone

Redactie HiFi.nl | 07 oktober 2011 | Apple

Muziek luisteren op je iPhone of iPod is waarschijnlijk niet iets waar de echte audiofiel gelukkig van wordt. De iPhone is een geweldige uitvinding, maar aan de geluidskwaliteit kan volgens menigeen nog het één en ander verbeterd worden. Daarom introduceert Apple de gratis applicatie MyTunes.

MyTunes maakt gebruik van een gepatenteerde technologie die door SRS Labs in ontwikkeld en die in al ruim twee miljard apparaten wordt gebruikt. De aanpassing die de app automatisch doorvoert voor het geluidsverschil heet Wow HD. Druk op de ‘Enhance’ knop en het wordt geactiveerd. Er is een ronde draaiknop waarmee je het effect kunt aanpassen. MyTunes heeft ook Equalizer-functies, die afgestemd zijn op verschillende genres zoals hiphop, pop en dance. Mochten de standaarinstellingen niet genoeg zijn, dan heb je ook nog de mogelijkheid op bas, treble en het middengeluid met draaiknoppen aan te passen.



MyTunes heeft wel één mogelijk nadeel: je kunt de functies die het geluid van de app beter maken maar 10 minuten per dag gebruiken. Wil je MyTunes optimaal inzetten, dan moet je een bedrag van 3,99 euro neertellen. Gewoon luisteren kan wel zonder de aankoop. Wil je meer weten? De iPhoneclub onderwierp MyTunes aan een kleine test. Je kunt MyTunes hier gratis downloaden. Wist je trouwens ook dat HiFi.nl een special Apple Special Page heeft? Je vindt hem hier.

Bron: iPhoneclub


EDITORS' CHOICE