NIEUWSRega

AV-NU 2011: Joenit en Latham Audio


Redactie HiFi.nl | 13 oktober 2011 | Rega

HiFi.nl gaat vrolijk verder met het berichten over AV-NU 2011. We kijken naar Joenit, die haar pijlen o.a. richt op Rega en Totem Acoustics. En ook Latham Audio komt aan bod, die onder meer de nieuwe paradepaardjes van Naim zal presenteren.

 Joenit
De nieuwe Rega RP3 is de opvolger van de reeds wereldbekende Planar 3. De RP3 is ontworpen en ontwikkeld om uistekende prestaties ver buiten de verwachtingen van een product in deze prijsklasse weer te geven (prijs: 600 euro). De nieuwe Brio-R bezit alle nodige Rega ingrediënten. Substantiële ringkerntransformator, hoogwaardige componenten in het voedingsgedeelte, maakt gebruik van film condensators in het signaalpad en bezit een hoogwaardige MM phonotrap. Dit alles maakt de Brio-R de meest muzikale en stabiele versterker in zijn prijsklasse. (prijs: 575 euro). Er is ook nog de Rega DAC. Digitaal naar Analoog omzetter is al enkele maanden op de markt en verraste vriend en vijand met zijn ongezien prestaties en aansluitmogelijkheden in zijn prijsklasse (prijs: 675 euro).

De missie van Totem Acoustic is het ontwerpen van luidsprekers die in staat zijn tot reproductie van echte muzikaliteit en meeslepende muziekweergave. Het doel is het ontwerpen van betaalbare “soul-movers” voor de muziekliefhebber. De naam Totem Acoustic werd gekozen als een voortdurend symbolische representatie van deze missie en visie. Luidsprekers van Totem zijn een brug naar een hoger muzikaal bewustzijn.

Joenit is te vinden in expozaal 2. Voor meer informatie over de producten kun je kijken op de website van Joenit.

Latham Audio 
Op de AV-NU wil Latham Audio een groot publiek bereiken door de laatste ontwikkelingen op het vlak van streaming audio te presenteren. In kamer 416 laten zij alle mogelijkheden zien die Naim Audio op dit moment heeft te bieden op het vlak van rippen, opslaan, afspelen en bediening! Natuurlijk staan ze ook klaar om vragen te beantwoorden. Latham Audio: “Als primeur kunt u voor de eerste keer in Nederland de nieuwe Naim ND5 XS streamer en SuperUniti bewonderen. Uiteraard zullen we beide producten demonstreren. Als hoofdsysteem kunt u in deze kamer een NAC252 voorversterker met NAP300 eindversterker aangesloten op de nieuwe NEAT Acoustics XLi luidsprekers."

Uiteraard zal Latham Audio diverse bronnen gebruiken op dit systeem in de vorm van NDX, HDX en CDX2. Verder demonstreren ze de kwaliteit van de Naim DAC en de voedingsupgrades XPS2 en 555PS. Verder zal er afwisselend worden gedemonstreerd met de ND5 XS streamer op een volledig XS systeem met NAC152XS, FlatCap XS en NAP155XS. Natuurlijk staan ook de NaimUniti, UnitiQute en UnitiServe opgesteld.
Van Ultrasone kun je kennis maken met de gehele range hoofdtelefoons. Primeur is hier de nieuwe Signature Pro die het gat opvult tussen de PRO en Edition modellen. Natuurlijk kom je in deze kamer ook onze andere producten van QED, Black Ravioli, Quadraspire en muziek van het Naim Label.”

 

Voor meer informatie kun je kijken op de website van AV-NU 2011. Je kunt trouwens ook met korting naar AV-NU 2011. Lees hier meer informatie.

MERK

EDITORS' CHOICE