AV-NU 2011 - Monitor Audio, Nutters Audio en Mutrox


Redactie HiFi.nl | 14 oktober 2011 | Leema Acoustics

Nog maar een paar dagen en je kunt inspiratie op gaan doen op het gebied van beeld, geluid en multimedia. Deze inspiratie komt in de vorm van AV-NU, een evenement dat plaats vindt op 21, 22 en 23 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Je zult daar ook Monitor Audio kunnen zien, die o.a. Roksan Caspian M2 eindversterkers, BlackBox hoofdtelefoons en verschillende Leema Acoustics producten toont. Mutrox Hifi Acoustics zal je alles kunnen vertellen over akoestische aanpassingen voor je luisterruimte. Je vinyl verzameling kun je uitbreiden bij de stand van Nutters Audio.

Monitor Audio
Met enige trots demonstreert Monitor Audio met Vertere Acoustics handgemaakte analoge kabels, bestaande uit de serie Pulse C instap vanaf euro 299 euro, de Pulse B verkoop vanaf  949 euro en de Pulse R verkoop vanaf euro 2595 euro,  leverbaar in RCA en XLR. De luidsprekerkabel Pulse X zijn verkrijgbaar vanaf 1629 euro voor 2 x 2 meter en leverbaar in bananas en spades.

 

Van Roksan zal de Caspian M2 eindversterker te zien zijn. Monitor Audio: “Het kan zijn dat Roksan met sensationele nieuwe producten komt, maar wij weten zelfs nog niet met wat en of het ze gaat lukken, het zijn immers Engelsen!” Van Monitor Audio zal ook de nieuwe GX Gold lijn te zien zijn, de luidsprekers met een platinum randje. Monitor Audio: “De Gold GX Serie is de ‘X-factor’-opvolger van de veelgeprezen Gold GS Serie. De Gold GX heeft techniek en vormgeving geërfd van de (toplijn) Platinum Serie. Het resultaat is een serie luidsprekers met een uiterlijk en een weergave die je normaliter verwacht in een veel hogere prijsklasse. Hiermee begint dus een nieuw ‘gouden’ tijdperk voor Home Cinema”.

 

De BlackBox hoofdtelefoons bieden kwaliteit in audio en ‘active noise cancellation’. Je kent het probleem: bij luisteren naar muziek in auto, trein of vliegtuig moet je het geluid aanzienlijk harder zetten vanwege het lawaai. De BlackBox hoofdtelefoons lossen dit op en combineren een geweldige met een stille luisterervaring dankzij de combinatie van topklasse weergave en ANR-technologie waarmee omgevinglawaai van 18 tot 35 dB wordt onderdrukt. Je muziekbeleving wordt dus weer zoals het hoort en je kunt het luisterniveau flink verlagen, waardoor luisteren aanzienlijk comfortabeler wordt. Bijzonder extra: je kunt de hoofdtelefoons ook zonder muziek gebruiken voor ongestoord werken. Zet de hoofdtelefoon op, schakel hem in en je bent verlost van het omgevingslawaai. Prijzen:
- BlackBox C18 Noise Cancellation Earphones: 119 euro.
- BlackBox i10 Active Noise Cancelling Earphones voor iPod: 129 euro
- BlackBox M10 Noise Cancellation Headphones: 149 euro.Van Leema Acoustics zijn er de versterker Pulse III, de CD-speler Stream III, de versterker Tucana II, Hydra II eindversterkers en de CD-speler Antila –S. Voorversterker Pyxis en de mono eindversterkers Altair. Monitor Audio: “Het blijft ook voor ons nog een verassing! De nieuwe Leema Elements hifi serie...”

Monitor Audio heeft uiteraard een website waar je meer informatie kunt vinden over de merken en producten uit hun assortiment.  Tijdens AV-NU zullen ze aanwezig zijn in demoruimte 414 en 415.

Mutrox Hifi Acoustics
Akoestische aanpassingen, doormeten van hifi-luisterruimtes en het voor iedere ruimte bedenken van een maatwerk akoestische oplossing. Dat is waar Mutrox Hifi Acoustics voor staat. Zij zorgen ervoor dat akoestiek, samen met alle andere uitvoeringsbepalingen en apparatuur, de uiteindelijke muzikale prestatie optimaal laat klinken. Mutrox Hifi Acoustics: “Met dure hardware en upgrades is veel mogelijk, maar uiteindelijk maakt de juiste akoestiek het verschil. Of het nu gaat om de optimalisatie van de weergave van high-end hifi in de ultieme luisterruimte of in de woonkamer, Mutrox Hifi Acoustics gaat verder waar hardware stopt.” Dus wil je alles weten over akoestische oplossingen, ga Mutrox Hifi Acoustics dan bezoeken tijdens AV-NU 2011. Ze zijn aanwezig in expozaal 3. Voor meer informatie kun je ook even kijken op hun website.

Nutters Audio
Ook Nutters Audio uit Akkrum is aanwezig tijdens AV-NU 2011. Nutters Audio: “Hifiman is het nieuwste merk in ons assortiment, magnetische hoofd telefoons. WBT heeft een bredere keuze in luidsprekerchassis. Kimber Kable met B en M Bus kabels in CU en AG geleiding. Veel SACD’s K2HD titels van Sony en Universal, Gold CD en HDCD’s en natuurlijk ook brede Vinyl sortering. Als extra service; bestel je favoriete titels (info@nuttersaudio.nl) en wij zetten ze klaar op onze stand. Geen teleurstelling, CD & LP’s van ons gevoerde labels.” Nutters Audio is aanwezig in expozaal 10. Kijk op hun website voor meer informatie.

AV-NU 2011 heeft uiteraard ook een website waarop je meer informatie kunt vinden over de deelnemers en hun stands. Dankzij HiFi.nl kun je nu ook met korting naar AV-NU 2011.

 

EDITORS' CHOICE