NIEUWSMeridian

AV-NU 2011: Viertron


Redactie HiFi.nl | 15 oktober 2011 | Meridian

Vandaag laten we zien wat Viertron allemaal meeneemt naar de AV-NU 2011. Er zal onder andere een nieuw luidsprekermerk geïntroduceerd worden..

Als eerste is er het Engelse Meridian. Voor de desktop high-end wordt ingezet op de M80, een draagbaar systeem afgewerkt in leder. Daarnaast is er de compacte AC200-DSP3200. Op het gebied van home cinema is er de DSP3300. Een compacte actieve luidspreker die zowel horizontaal als verticaal te plaatsen is. Verder is ook de Meridian Evoque aanwezig.

Sooloos, het merk wat door Meridian is opgenomen, zal de nieuwe MediaCore 200 introduceren. Daarnaast zijn alle modellen van de high-end V-Series mk II en M1 van Musical Fidelity aanwezig 

Opalum
Deze uniek vormgegeven luidsprekers strelen niet alleen oog en oor, maar verrassen door de totale afwezigheid van traditionele vormen. Ook beschikken deze luidsprekers over een wireless verbinding met het thuisnetwerk en de mogelijkheid tot het streamen van content direct vanaf PC. Tevens via smartphone te bedienen. 

Colorfly
De Colorfly Pocket Hifi C4 Pro is op geen enkele wijze vergelijkbaar met een normale MP3 speler. De retrovormgeving verraadt al dat we hier met een heel speciaal product te maken moeten hebben. De aanwezigheid van een van de beste faders als volumeregeling is niet de enige link met het fenomeen Pro. Alle denkbare digitale formaten, van MP3 tot lossless FLAC bestanden, worden moeiteloos omgezet tot analoge klanken. Deze portable player is zo goed, dat hij ingezet kan worden als volwaardig DA converter in een volwassen hifi systeem. 

Do Acoustics
Viertron introduceert terloops ook nog even een nieuw luidsprekermerk uit Italië, Do Acoustics. De monitorluidsprekers klinken als van een andere wereld zo mooi. 

Supra Cables
Omdat alle apparatuur nog steeds via een draad zijn weg vindt naar versterking, omzetting, dan wel prachtige klanken, zijn de producten van Supra Cables volop vertegenwoordigd op de stand. De Quadrax luidsprekerkabel wordt op AV-NU geïntroduceerd en positioneert zich tussen de Sword en de Ply serie.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van AV-NU 2011. Wil je de show graag bezoeken? Lees dan hier hoe je korting kunt krijgen. 

EDITORS' CHOICE