NIEUWSAudioSense

AudioSense introduceert Manger MSW


Redactie HiFi.nl | 15 oktober 2011

AudioSense heeft weer een luidsprekersysteem ontwikkeld aangestuurd door DEQX. Dit keer een open baffle met de breedbandluidspreker van Manger, aangevuld met een subwoofer. “Een snel systeem met een diep en ongekleurd geluidsbeeld. Zeer homogeen geluid, glashelder met een gave microdetaillering,” is de beschrijving van AudioSense. 

De Manger MSW werkt volgens een ander principe dan de gangbare luidspreker. Op analoge wijze wordt het geluid in de Manger geproduceerd, vanuit het centrum van het ronde en vlakke membraan. Het is daarmee een puntbron, met een zeer nauwkeurig geluidsbeeld. De stijgtijd van de Manger MSW is slechts 13 microseconden. Volgens AudioSense klinkt het geluid daarom zeer schoon. Helemaal wanneer deze unit actief met DEQX aangestuurd wordt. 

Het frequentiebereik van de Manger MSW is 80 Hz – 35 kHz. Aan de onderkant van het frequentiebereik aangevuld met een subwoofer wordt een volwaardig systeem verkregen. Met de toevoeging van één subwoofer ontstaat een 2-weg systeem, dat in de actieve set-up met DEQX voor stereo weergave totaal vier eindversterkers nodig heeft.

Deze DEQX is leverbaar in twee basisuitvoeringen, de HDP3 en de Express. Voor beide typen zijn er opties leverbaar. Met de DEQX wordt het faselineaire actieve wisselfilter gebouwd met de speciale software. DEQX is behalve het wisselfilter ook het meetapparaat (te besturen met een Windows computer/laptop). Daarnaast is DEQX ook een voorversterker, DAC en heeft een uitgebreide ‘roomcorrection’. 

De Manger MSW wordt op bestelling gebouwd, met een wooferbezetting, in grootte en uitvoering naar wens. Kijk voor meer informatie op de website van AudioSense. 

EDITORS' CHOICE