NIEUWSGuru

X-fi: Hear Everything Audio en Highender Audio


Redactie HiFi.nl | 19 oktober 2011 | Guru

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober vindt in het NH Hotel in Utrecht de X-fi show plaats. Weet je wie daar ook aanwezig zijn? Hear Everything Audio Import en Highender Audio. Hear Everything Audio Import heeft een aantal primeurs: de Nederlandse premičre van de QM10 Two en de QM60 wordt aangestuurd door de b-Amp S van Guido Tent. De laatste is een prototype en de enige die er überhaupt is. Highender Audio heeft merken als Aktimate en MastersoundD in hun assortiment.

Hear Everything Audio Import speelt met twee sets speakers, de Guru QM60 en de Guru QM10 Two. De ‘Two’ is de vernieuwde QM10. What’s new? De QM10 Two heeft een Guru designed tweeter die een nog preciezere soundstage weet neer te zetten. De verstevigde woofer zorgt ervoor dat de speaker meer power aankan. De QM10 Two beleeft op de X-fi show zijn Nederlandse premičre.

Beide sets gebruiken een CEC TL-1X loopwerk gekoppeld aan een Audionote DAC 3 (zowel loopwerk als DAC zijn door Peter Van Willenswaard gemodificeerd). Het afspelen van cd’s wisselen ze af met streaming audio. Dit doet Hear Everything Audio Import heel eenvoudig vanuit een Macbook, optisch uit naar een Tentlabs b-DAC. De QM10 set wordt aangestuurd door Holographic Audio, de Pre Twentyfive in combinatie met de eindtrap Amp SevenTeen. De QM60′s worden aangestuurd door een heuse primeur: de b-Amp S van Guido Tent, een prototype en de enige die er uberhaupt is. Voor meer informatie kun je ook even kijken op de website van Guru Audio Benelux.Highender Audio was eerst gevestigd in Amsterdam, maar je kunt ze nu vinden in Utrecht. Je kunt dus stellen dat zij een thuiswedstrijd spelen tijdens hun aanwezigheid aan X-fi. Zij zijn dealer van o.a. Aktimate, MastersounD, Pink Faun en GFK luidsprekers. Wat Highender Audio op de X-fi show gaan tonen, blijft een verassing... Highender Audio is gevestigd aan atoomweg 272 in Utrecht. Meer informatie vind je uiteraard op hun website.

Bekijk al het X-Fi Show nieuws op de X-Fi Special Page!


 

 

EDITORS' CHOICE