NIEUWSOnkyo

Onkyo TX-NR3009 Home Cinema receiver


Redactie HiFi.nl | 10 oktober 2011 | Onkyo

Afgelopen zomer lanceerde Onkyo de eerste home cinema receiver met DTS Neo:X functie. Deze nieuwe functie zorgt ervoor dat je tot negen speakers in verschillende opstellingen kunt gebruiken, waarbij combinaties van verschillende kanalen worden gebruikt. De TX-NR1009, het ‘kleinste’ model uit de serie, is op HiFi.nl al eens voorbijgekomen. Vandaag bekijken we de TX-NR3009.

De TX-NR3009 heeft een enorm aantal aansluitingsmogelijkheden voor digitaal en analoog, waaronder acht 3D-ready HDMI ingangen, 9.2 multikanaal uitgangen, en een USB ingang voor datasticks en digitale audiospelers. Een ethernet jack zorgt bovendien voor netwerkmogelijkheden als internetradio en streaming vanaf een pc of mediaserver. De receiver kan bediend worden met iPod/iPad/iPhone en ook Android telefoons of tablets, en er zijn netwerkmogelijkheden met Spotify en Aupeo. Ook de TX-NR3009 heeft DTS Neo:X, om een diepe surround-ervaring vanuit iedere audiobron te bieden.


Audio en video
In aanvulling op het bovenstaande heeft de nieuwe serie receivers op zowel audio als video niveau het best mogelijke in huis. Zo is de TX-NR serie voorzien van THX Ultra2 Plus-certificering, waarvoor de receiver bepaalde standaarden voor home cinema audiokwaliteit heeft weten te bereiken. Daarnaast heeft de TX-NR3009 een hoogwaardige videoprocessor met HQV Vida VHD1900, die de beeldkwaliteit van standaard en HD videobronnen optimaal op het scherm brengt. De volledige specificaties van deze receiver vind je onderaan in een overzichtje.

EDITORS' CHOICE