NIEUWSEpson

Epson projectiestand op AV-NU


Redactie HiFi.nl | 21 oktober 2011 | Epson

Zoals aangekondigd heeft Epson op de AV-NU een uitgebreide projectiestand, waar zij meerdere paradepaardjes – bekend van IFA 2011 – aan het publiek voorstellen. Op de eerste dag van de beurs vond er een (pers)presentatie plaats, waarbij de voornaamste nieuwtjes de revue passeerden, uiteraard begeleid door een visuele introductie van onder meer de op HiFi.nl te winnen MG-850HD projector met docking station. 

Voorafgaand aan een eerste indruk van 3D-projectie, wordt er kort een aantal interessante feitjes behandeld. Zo blijkt dat ongeveer één op acht bioscopen inmiddels de mogelijkheid heeft 3D films te vertonen, er dit jaar maar liefst 45 films in 3D in première zullen gaan, en er tevens 35 nieuwe kanalen beschikbaar zijn gekomen voor 3D op je televisie. Daarnaast, en dat is zeker ook een belangrijk weetje met het oog op (de toekomst van) 3D in huis: 22 procent van alle verkochte Blu-ray’s zijn films die in 3D vertoond kunnen worden. 

Klikbaar voor een 360-foto van de projectie demonstratie

Daarnaast is er becijferd dat binnen vier jaar ongeveer 27 procent van alle huishoudens iets van 3D, bijvoorbeeld een televisie of projector, in huis zal hebben. Er zijn dus veel goede vooruitzichten in de markt voor 3D, waarbij projectoren zeker een grote rol zullen hebben. We zullen dit weekend nog een keer terugkeren bij de Epson stand, om wat reacties van de bezoekers te polsen met betrekking tot de visuele presentatie, en de verwachtingen voor 3D en projectie thuis.

Er kwamen natuurlijk ook een aantal filmfragmenten voorbij vanmiddag, waarvoor de beste projector die Epson momenteel in huis heeft, de  EH-TW9000W aangewend werd. Deze unieke projector, met wireless transmitter voor wifi projectie (je Blu-rayspeler is verbonden aan de transmitter, niet aan de projector die bijvoorbeeld aan je plafond hangt) heeft een contrastratio van maar liefst 200.000:1, en projecteert met 2400 lumens. Bovendien heeft de EH-TW9000W en 2D naar 3D convertor, zodat je 2D desgewenst ook wat extra verdieping kunt geven. Daarnaast is de projector ISF gecalibreerd, zodat je ze bij de speciaalzaak - zoals Beter Beeld & Geluid, die met het merk Meridian de luidsprekerinstallatie voor de 3D-presentatie verzorgde - de kleuren meteen optimaal af kunt laten stellen. 

EDITORS' CHOICE