NIEUWSVifa

X-fi show - Speakerland


Redactie HiFi.nl | 21 oktober 2011 | Vifa

Utrecht is dit weekend the place to be voor de hifiliefhebber. In het NH Hotel vindt op 22 en 23 oktober de X-fi High End Audio show plaats. Op HiFi.nl zijn er de afgelopen weken al diverse noviteiten van verschillende importeurs en merken behandeld. Vandaag kijken we nog naar de noviteiten van Speakerland.

Speakerland neemt de Vifa Zuiltje en een Scan Speak minimonitor mee. De nieuwe NE lijn van Vifa is compleet nieuw opgezet en verwerkt een aantal hoogwaardige technologieën. De mid-woofertjes meten 123 mm in doorsnede maar kunnen desondanks met z’n tweeën een fatsoenlijke laagweergave neerzetten. Voor de aandrijving is Neodynium gebruikt en dat zorgt voor een minimale belemmering aan de achterzijde. Hierdoor is het mogelijk een smalle kast te bouwen. In de Pillar wordt voor het hoog gebruik gemaakt van een compacte tweeter met een soft dome. Samen met de keurig spelende woofertjes levert dit een fijnzinnig en gedetailleerd geluidsbeeld op met een mooie transparante afbeelding. Prijs per stuk speelklaar in fineer of lak: vanaf 825 euro. Prijs per stuk als bouwpakket: vanaf 345 euro (zonder houtpakket) en 425 euro met houtpakket.

De Scan Speak Minimonitor is een zeer kleine (inhoud 7 liter) monitorluidspreker met opmerkelijke eigenschappen. Hij is in staat om het geluidsbeeld neer te zetten van een groot systeem, maar dan met nog meer definitie en fijne detaillering. De laatste generatie luidsprekers uit het topsegment van Scan Speak zijn gecombineerd met hoogwaardige filtercomponenten van Intertechniek, WBT terminals en standaard interne bekabeling van Kimber. Prijs per stuk speelklaar in fineer of lak: vanaf 1100 euro. Prijs per stuk als bouwpakket vanaf: 639 euro (zonder houtpakket) en 709 euro met houtpakket. Er wordt gespeeld op apparatuur van Marantz en Audyn, met bekabeling van Kimber.

Hoewel Metrum Acoustics dit jaar geen kans zag om deel te nemen aan de komende hifi beurzen, zal de Nos Mini Dac Octave toch te zien en te horen zijn. Speakerland uit Oss heeft de Octave recent in zijn programma opgenomen en zal deze dac demonstreren tijdens de X-fi show. Leuke meepakker: je kunt de Octave op de beurs aanschaffen met een korting voor 50 euro. Deze aanbieding geldt slechts voor de bezoekers van de beursdagen en er dient inschrijving tijdens de show plaats te vinden. Dus je kunt de aluminium versie met 15VA voeding aanschaffen van 795 euro voor 745 euro en de zwarte versie met 15VA voeding van 845 euro voor 795 euro.Bekijk al het X-Fi Show nieuws op de X-Fi Special Page!

Bron: X-fi

 

EDITORS' CHOICE